Kršanac Luka Grubić na Mediteranskim igrama u Pescari

Kršanac Luka Grubić na Mediteranskim igrama u Pescari

27.6.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

Mediteranske igre, međunarodno sportsko natjecanje održava se svake četiri godine. Države koje se natječu moraju bit dio sredozemne civilizacije. Ovogodišnje Mediteranske igre održavaju se talijanskoj Pescari od 26. do 05. srpnja. Kao jedan od članova Hrvatske biciklističke reprezentacije na Mediteranskim igrama nastupiti će i Luka Grubić iz Kršana, član pazinskog kluba „Puris-Kamen“. Ostala dva člana reprezentacije čine Tomislav Dančulović, aktualni prvak Hrvatske u kategoriji elite te Kristijan Đurasek, aktualni prvak Hrvatske u kategoriji do 23 godine, obojica članovi Loborike.

Mediteranske igre su jedan od kriterija za ulazak u olimpijski program za London 2012. Grubić je u sklopu priprema za Mediteranske igre tijekom lipnja sam nastupio na dvije jednodnevne utrke u Slovačkoj, zatim dvije jednodnevne utrke u Italiji i prošlog tjedna na četverodnevnoj etapnoj utrci u Češkoj. Na navedenim utrkama na cilj je dolazio sa najboljima, dok je daleko najbolji plasman ostvario u Češkoj, 12. mjesto u konkurenciji 130 vozača.

Ovog vikenda vozi državno prvenstvo u okolici Zagreba što će mu poslužit kao zadnja provjera forme. Na Mediteranske igre reprezentacija putuje 29. lipnja. Cestovna utrka vozi se 3. srpnja, a sastoji se od ravničarskih krugova po Pescari, dužine oko 200km.

luka grubić sport biciklizam mediteranske igre pescara mediteranske igre