KRŠAN: Zahtjev za isplatu ceste iz fonda EU-a

KRŠAN: Zahtjev za isplatu  ceste iz fonda EU-a

17.2.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Rekonstruirana  nerazvrstana cesta Čepić  - KoŽljak preko ČepiĆkog  polja dobila je uporabnu dozvolu, pa je OpĆina Kršan Državnoj agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uputila zahtjev za isplatu iz programa Europske unije IPARD, doznajemo od načelnika Valdija Runka.

Investicija iznosi 1,8 milijuna kuna, u čemu EU putem navedene agencije sudjeluje sa 75 posto, a Re-publika Hrvatska s 25 posto.

Da bi mogla financirati radove, Općina je podigla kredit, pa će joj nakon isplate iz Instrumenta pretpristupne pomoći ili IPARD-a za trošak ostati kamate. Pripreme za aplikaciju trajale su godinu dana, a konačan pozitivan odgovor stigao je sredinom lipnja prošle godine.

Makadamsku cestu obnovila je i asfaltirala tvrtka Cesta Pula od kolovoza do listopada 2012. godine. Proteže se gotovo u potpunosti pravocrtno u dužini od četiri kilometra, široka je tri metra, ima osam ugibališta i prelazi preko isto toliko mostova izgrađenih preko kanala u Čepićkom polju. R. S.

 

Foto: ilustracija

općina kršan kršan makadam cesta rekonstrukcija eu eu fondovi agencija za plaćanja u poljoprivredi valdi runko čepićko polje ipard