Kršan izbjegao ponavljanje izbora

Kršan izbjegao ponavljanje izbora

12.8.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Zdravko Vidak iz HDZ-a izabran je za predsjednika Vijeća Kršana na večerašnjoj, trećoj konstituirajućoj sjednici, čime je iz posljednjeg pokušaja formirano predstavničko tijelo vlasti te su izbjegnuti novi izbori.

Vidaka je podržalo devet zastupnika iz bloka koji je okupio IDS, kao pojedinačno najjača stranka, a čine ga i HDZ te Akcija mladih. Usprotivilo mu se, pak, troje predstavnika koalicije SDP-HNS-HSU, a dvoje s te liste ostali su suzdržani.

Krnja Kukuriku koalicija, koja je iznjedrila načelnika Valdija Runka, bezuspješno je za predsjednika predložila Silvana Uravića. Za prvog potpredsjednika Vijeća izabran je Boris Babić, predvodnik IDS-ove liste, a za drugu potpredsjednicu Sanja Frankola iz Akcije mladih, oboje s devet glasova „za“.

Babić bi, kako smo doznali, temeljem dogovora s partnerima, trebao „zamijeniti“ Vidaka na predsjedničkom mjestu nakon dvije godine, tj. na polovici mandata. Zanimljivo je da je Vidak prvi čovjek Vijeća bio i u prošlom sazivu, ali kao partner Runkove nezavisne liste, SDP-a i HSLS-a.

Ovime je zaključena gotovo tromjesečna politička trakavica u maloj, a proračunom bogatoj općini kojoj su, jedinoj u Istri, prijetili novi izbori da ni ovom zgodom nije ustoličen predsjednik. (I. RADIĆ)

kršan zdravko vidak izbori izbori 2013 sanja frankola valdi runko općina kršan ids sdp hdz politika