Kroz ESF do 1,5 milijuna kuna za najstarije i najmlađe Labinjane

Kroz ESF do 1,5 milijuna kuna za najstarije i najmlađe Labinjane

17.2.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U ponedjeljak 15. veljače na natječaje Europskog socijalnog fonda Grad Labin prijavio je dva projekta ukupne vrijednosti gotovo 1,5 milijuna kuna. Radi se o projektima za najmlađu skupinu naših sugrađana prijavljenom na poziv naziva „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ te drugom projektu za sugrađane treće životne dobi, prijavljenom na otvoreni poziv "Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice" .

Prijavljen je projekt "Znanjem do inovacije za zlatne generacije" namijenjen osobama treće životne dobi s područja grada Labina i okolice, a u kojem je Grad Labin "lead" partner.

 U svrhu pružanja redovnih i nužnih usluga te savjetovanja i psihološke pomoći starijim osobama s područja grada Labina i okolice u kriznim situacijama, kroz projekt se planira educirati i jačati organizacije civilnog društva koje izravno i posredno lokalno rade s osobama treće životne dobi.

 Kroz projekt će biti uspostavljena i digitalna platforma - portal i "cloud" za informiranje osoba starijih od 54 godine.

Nositelj je Udruga Labin - Zdravi grad, a partneri su Grad Labin, Udruga Dodir nade, Udruga osoba s invaliditetom Labin i Kreativna akademija Labin. Vrijednost prijave iznosi 300.000,00 kn, a ukupan iznos, ukoliko projekt bude odobren, pokriva se iz Europskog socijalnog fonda.

Drugi projekt naziva se „Unaprjeđenje usluga Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Labin, prijavitelj je Grad Labin,  a partner je Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“.

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 1.196.890,45 kuna, te je ukupan iznos, ukoliko projekt bude odobren pokriven iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj ovog projekta je unaprjeđenje usluga Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Labina.

Ciljna skupina je Dječji vrtić, dok su krajnji korisnici djeca, roditelji te zaposlenici vrtića. Projektom se planira uvesti produljeni boravak, zaposliti dva odgojitelja i jedan defektolog. Jednako tako, osigurati će se uslugu logopeda i usavršavanje za jedanaest djelatnika te nabaviti odgovarajuća didaktička sredstva i pomagala.

su fondovi labin zdravi grad penzioneri covid 19 korona