Kronometar vožnje u Plomin Luci: Pobjeda Deanu Jurasiću

Kronometar vožnje u Plomin Luci: Pobjeda Deanu Jurasiću

30.4.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U konkurenciji 50 vozačica i vozača, na drugom natjecanju sezone Prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama, u Plomin Luci Dean Jurasić iz Istra racing teama stigao do prve generalke, a kiša je pokvarila natjecanje uz čak 11 odustajanja.

Vremenske prognoze su se nažalost obistinile i kiša je pokvarila jedno lijepo natjecanje, kronometar vožnje, koje su na improviziranu stazu nadomak plominske termoelektrane vraćene poslije četiri godine.

Pod teškim oblacima, ali bez padalina, izdržalo se do pred kraj druge bodovne vožnje, a onda je o pobjedničkom postolju odlučivala treća vožnja, kišna utrka u kojoj se izvrsno snašao iskusni pazinski automobilist Dean Jurasić iz Autokluba Istra racing team ostvarivši svojom Škodom Felicijom najbolje vrijeme, jedini ispod dvije minute (1:59,016) i prednost od gotovo sedam presudnih sekundi ispred najvećeg rivala Buzećanina Bojana Krote (AK Buzet Autosport) u Citroenu AX.  Jurasić je već u drugoj vožnji, po suhom, imao najbolje vrijeme, ali s minimalnom prednošću, kada je o prva tri mjesta još moglo odlučivati čak pet vozača.

U prvoj je vožnji, pokazalo se kasnije najbolje vrijeme dana – 1:44,840 minuta, imao Lovro Badurina (Karting klub Rijeka) vozeći Smart 4×4, vlastiti projekt iz svoje radionice, da bi na kraju drugi put ove sezone zauzeo treće mjesto ukupnog poretka. No, njegova vožnja bila je gotovo prava filmska, ona iz “Mad Max” filmova, obzirom da je i “Mad Lovro” neposredno po prolasku ciljem “skršio” desetke zaštitnih PVC barijera. Srećom bez oštećenja koja bi mu naštetila u daljnjim nastupima. No, do kraja je ipak usporio, dovoljno za postolje. Jurasić se pokazao pravim “rain manom” i dostigao prvu generalku državnog prvenstva kronometar vožnji.


Cijeli izvještaj fotke pogledajte ovdje


Autor teksta i fotografija: Miroslav Krpan (AK Skok Racing)nagrada kršana plomin luka natjecanje automobilizam dean jurasić