Kristina Đurović za načelnicu Pićna

Kristina Đurović za načelnicu Pićna

27.4.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

NEZAVISNA LISTA DOSADAŠNJE PREDSJEDNICE VIJEĆA I PROTIVNICE ROCKWOOLA

Kristina Đurović, predsjednica pićanskog vijeća i poznata protivnica Rockwoola, kandidirat će se za načelnicu. Jučer je, najavljujući samostalan izlazak svoje nezavisne liste, predstavila kandidatkinju za svoju zamjenicu, ekonomisticu Jasminu Slivar te drugog na listi Nevena Benazića, inženjera vinogradarstva.
Istaknula je da, kao nova snaga, pod sloganom »Volja, znanje i rad«, Pićan žele dovesti uz bok razvijenim istarskim općinama te dodala da su u program uvrstili samo realne projekte, u čiju će provedbu uključivati stručnjake. To je, veli, ono po čemu se izdvajaju »jer dosad je bilo previše gubljenja vremena zbog loše pripremljenih poslova«.
Upitana nije li stalnim ukazivanjem na ekološku problematičnost Rockwoola kao predsjednica lokalnog ogranka Ekop Istre zapravo dozivala vjetar u jedra svoje kandidature, uzvraća da je kontra te tvornice bila znatno ranije negoli je dospjela u Općinsko vijeće.
- S nekakvog položaja lakše se boriti za uvjerenja, a angažmanom u vijeću uvidjela sam to, upravo kroz nedaće oko Rockwoola i ostale općinske probleme, pa je i to kumovalo odluci. Bit ću beskompromisna ne bi li mještani imali čist okoliš i zdrav život, rekla je Đurović, koja se nada osvajanju tri-četiri vijećnička mjesta. Naglašava da je nakon izbora spremna surađivati sa svima osim s Brankom Ružićem, bivšim načelnikom.
Slivar je, pak, kategorički poručila da Rockwool nipošto nije njihov jedini adut, već sadržajni program. Primarnim je označila vodifikaciju svih dijelova općine te izmijene prostornog plana sukladno potrebama građana. Benazić je, pak, obećao hitno donošenje programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem.

(I. R.)

kristina đurović izbori2009 nezavisna lista rockwool načelnica jasmina silvar neven benazić pićan ekop istre branko ružić