Krenuo i dio omladinskog pogona NK Rudar

Krenuo i dio omladinskog pogona NK Rudar

3.8.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon redovite tjedne koordinacije svih trenera, održane u petak 01. kolovoza, započeli su treninzi u četiri, od ukupno osam selekcija u omladinskom pogonu NK Rudara.

 

Treneru juniora Ljubi Viliću, od 16 nogometaša na koje računa, na prvi trening se odazvalo njih 13. Za juniorsku momčad će u narednoj sezoni nastupati i prekobrojni iz seniorskog pogona. Prvu kontrolnu utakmicu juniori igraju 10. kolovoza protiv seniora Plomina, četiri dana kasnije protiv seniora Iskre na Vinežu, a 17. kolovoza sudjeluju na „trokut“ Memorijalnom turniru „Nedim Kovačević – Kova“ u Rapcu, na kojem, uz domaćina, igra i Cement iz Koromačna.

 

Protiv potonjeg županijskog drugoligaša juniori Rudara igraju ponovno 24. kolovoza u Viškovićima, a seriju kontrolnih utakmica zaključuju 31. kolovoza, sedam dana prije početka prvenstva, protiv nekog od suparnika iz lige. Ove godine u juniorskoj II HNL Zapad – podskupina Istra nastupa 11 momčad koje u prvoj fazi natjecanja igraju po dvostrukom bod sustavu, nakon kojeg četiri najbolje, po zbroju juniorskih i kadetskih bodova, nastavljaju play-off završnicu sa klubovima iz Primorsko Goranske županije.

 

Treneru kadeta Franku Čupiću na prvu prozivku odazvalo se 12 nogometaša, od 16 na koje računa za nadolazeću sezonu. Kadeti prve dvije provjere imaju protiv juniora Jedinstvo Omladinca, 10. kolovoza u Svetom Martinu i šest dana kasnije u Nedešćini, a treću protiv pionira Istre 1961 21. kolovoza u Labinu. Ostale će dogovoriti u međuvremenu kad s treninzima započnu juniori Raše 1938, Potpićan Učke 72 i Iskre.

 

Na prvom treningu pionira treneru Dariu Milevoju odazvalo se 14 nogometaša, od 19 na koje računa, a Deanu Načinoviću svih 20 mlađih pionira. Ove dvije selekcije svoje kontrolne utakmice igrati će paralelno, a termini i suparnici znati će se tijekom narednog tjedan kad s radom počinju i ostali klubovi njihovog uzrasta. Prednatjecatelji svoje aktivnosti započinju sredinom mjeseca.

 

Prva s radom kreće U-11 Aselekcija pod vodstvom Alena Rašua, a U-11 pod vodstvom Dine Černjula i U-9 pod vodstvom Mauricia Kožljana pet dana kasnije. Odlukom vodstva natjecanja, od ove sezone, za lige U-11 i U-9 selekcija neće se voditi ljestvice. Razlog za navedeno je veliki pritisak roditelja na trenere kad su u pitanju rezultati koji u ovim uzrastima moraju biti u drugom planu. Škola nogometa NK Rudar, koju će voditi Mauricio Kožljan i Franko Čupić, sa svojim aktivnostima započinje u prvom tjednu rujna.

NK Rudar

 

 

nk rudar sport nogomet franko čupić mauricio kožljan dino černjul