Krenuli radovi na pripremi turističke sezone

Krenuli radovi na pripremi turističke sezone

16.3.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U prostorijama gradske uprave održan je inicijalni sastanak za pripremu turističke sezone 2023. godine. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, v.d. pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Nataša Višković, direktor komunalnog poduzeća 1. Maj d.o.o. Donald Blašković  te direkorica TZ Grada Labina Astrid Glavičić.

Najveći naglasak dan je na pripremu naselja Rabac, Staroga Grada, te naselja Duga Luka kao tri glavne točke posjete turista u predstojećoj turističkoj sezoni. Po nalogu Grada Labina komunalno poduzeće već je odradilo odrezivanje biljaka po stepenicama naselja Rabac, a ubrzo kreće doprema mobilnog reciklažnog dvorišta po svim naseljima grada Labina po nedavnom objavljenom reasporedu.

Predstavljeno je idejno rješenje nove lokacije  kontejnera na rabačkoj rivi čime bi se izbjegli neugodni mirisi koji su lani izazvali opravdano negodovanje građana. Navedeni kontejneri izmjestili bi se na lokaciju kraja parkinga i višekratno bi se tjedno praznili i čistili.

Počinje i sadnja cvijeća na šetnicu na dionici od svjetionika prema Girandelli kao i na kružnom toku, a veseli i podatak da se farbaju sve ograde uz šetnicu od Maslinice pa skroz do kraja rabačke šetnice na Girandelli. Zamjena svih rasvjetnih tijela po Rapcu već je počela, tako da će izuzev Rive koja ostaje osvjetljena u tradicionalnom ribarskom štihu sve ostale rabačke ulice dobiti novu rasvjetu.

Dodatni  pometači biti će angažirani ovo ljeto i u Rapcu i u Starom Gradu, a sve po nalogu i plaćanju Grada Labina. Potvrđeno je i da se rampe na šetnici spuštaju 1. svibnja, čime će se dodatno osigurati sigurnost pješaka na rabačkoj šetnici. Idući sastanak s ciljem kontrole provedbe radova pred sezonu održati će se krajem travnja, a sa zaključcima sastanka upoznato je turističko vijeće TZ Labina.

sezona radovi