Kreće zaprimanje prijedloga lista za izbore za članove vijeća mjesnih odbora

Kreće zaprimanje prijedloga lista za izbore za članove vijeća mjesnih odbora

9.5.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Labina, za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Labina, daje obavijest da će se na temelju Odluke Gradskog vijeća o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Labina od 2. svibnja 2024. godine ("Službene novine Grada Labina", broj 6/24.),  dana 9. lipnja 2024. godine. održat će se izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Labina, i to Mjesnog odbora Labin Donji, Labin Kature, Labin Gornji, Kapelica, Vinež, Rabac i Ripenda.

 

Prema članku 15. navedene Odluke prijedlozi lista moraju biti dostavljeni Gradskom izbornom povjerenstvu u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora. S obzirom da je Odluka Gradskog vijeća o raspisivanju izbora objavljena u „Službenim novinama Grada Labina“  3. svibnja 2024.  te s obzirom da je ista stupila na snagu 4. svibnja 2024. godine., prijedlozi lista se zaprimaju zaključno s danom 18. svibnja 2024. godine do 24,00 sata. 

 

Naziv liste navodi se punim imenom političke stranke, odnosno odnosno dviju ili više političkih stranaka, a ako su političke stranke registrirale skraćeni naziv stranke odnosno stranaka, u nazivu će se koristiti i kratice. Ako su listu predložili birači, njezin naziv je "Kandidacijska lista grupe birača Mjesnog odbora _________".

 

U svrhu zaprimanja prijedloga lista za navedene izbore Gradsko izborno povjerenstvo dežurat će (radi preuzimanja prijedloga lista kandidata za izbor članova vijeća mjesnih odbora i ovjere Očitovanja kandidata o prihvaćanju kandidature za člana) u prostorijama Gradske uprave Grada Labina (sala za sastanke – "Mala vijećnica", I. kat desno), i to:

 

-       16. svibnja 2024. (četvrtak) u vremenu od 16,00 do 20,00 sati

-       17. svibnja 2024. (petak) u vremenu od 16,00 do 20,00 sati

-       18. svibnja 2024. (subota) u vremenu od 16,00 do 24,00 sata.

 

OBRASCI za kandidiranje u vijeće mjesnih odbora na području Grada Labina mogu se podići u pisarnici zgrade Gradske uprave Grada Labina i na službenim stranicama Grada Labina (www.labin.hr).

 

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Labina je na oglasnoj ploči Grada Labina i službenim stranicama Grada Labina (www.labin.hr) objavilo OBVEZATNE UPUTE o redoslijedu izbornih radnji i tijeku rokova te ostale obvezatne upute kao i propisane obrasce.              

 

Dokumentaciju možete preuzeti na poveznici:

https://labin.hr/gradska-uprava/izbori/izbori-za-clanove-vijeca-mjesnih-odbora-na-podrucju-grada-labina


izbori za mjesne odbore mo mjesni odnori grada labina izbori