Kraj roaminga 15. lipnja

Kraj roaminga 15. lipnja

7.4.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Zastupnici u Europskom parlamentu izglasali su ukidanje mobilnog roamniga na području Europske unije. Ukidanje maloprodajnih dodatnih naknada 15. lipnja 2017. omogućit će potrošačima telefoniranje, slanje poruka i korištenje podatkovnog prometa po jednakim cijenama kao kod kuće dok putuju po Europi.

"Dok se borimo oko razlika proizvoda na istočnom i zapadnom tržištu, stiže nam ukidanje roaminga kao primjer uklanjanja razlika među državama članicama i stvaranje osjećaja jednakosti u cijeloj Uniji. Ukidanje roaminga 15. lipnja bit će važan i velik korak ka povezivanju građana Europske unije, dostizanju jedinstvenog tržišta za elektroničke komunikacije i jačanju ujedinjene Europe. Ovo je velika pobjeda i za hrvatske građane koji će konačno dobiti jeftine impulse", izjavila je Dubravka Šuica, zastupnica HDZ-a u EP.

"Ukidanje roaminga koje stupa na snagu 15. lipnja briše granice i razlike među državama članica i omogućit će surfanje internetom i telefoniranje svima po jednakim cijenama, baš kao da smo kod kuće. Iako današnjim glasovanjem roaming odlazi u povijest, njegovo ukidanje ne smije biti opravdanje za povećanje cijena domaće telefonije! Jedino u Europi bez granica se možemo osjećati kao kod kuće", poručio je Tonino Picula, eurozastupnik SDP-a. (D. G.)

 

roaming teleoperateri komunikacija mobiteli mobilna telefonija