"Kovarski sanji i penšjeri" ostaju tijekom ljeta

"Kovarski sanji i penšjeri" ostaju tijekom ljeta

6.5.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

"Kovarski sanji i penšjeri“ projekt Grada Labina na Gradskoj tržnici osmišljen i realiziran povodom 100-te obljetnice Labinske republike svojom jedinstvenošću osvojio je Labinjane pa zbog velike zainteresiranosti naših sugrađana, ostaje tijekom ljetnih mjeseci.


Nemali broj posjetitelja upisao je u Knjigu utisaka a i osobno izrazio želju  da „Kovarski sanji i penšjeri“ ostanu što duže a naglašavali su da bi takav postav zasigurno bio zanimljiv i turistima tijekom ljetnih mjeseci koji bi na taj način mogli upoznati dio bogate rudarske i etnografske prošlosti ovog kraja.


Podsjetimo kako su u oblikovanju i osmišljavanju stvaranju ovog projekta aktivno sudjelovali  naši sugrađani koji su otvorenog srca i s puno emocija prihvatili poziv Grada Labina da drage uspomene iz razdoblja intenzivnog rudarenja na Labinštini ustupe ili poklone Gradu Labinu za potrebe izložbe.


Grad Labin zahvaljuje svima koji su se odazvali i što su dio svojih uspomena  spremno prihvatili  podijeliti sa cijelom javnošću. Hvala im i  na sugestijama u kreiranju ovog zajedničkog projekta.


Svi oni  koji su nam posudili izložene predmete a žele da im se vrate prije „skidanja“ postava, pozivamo da nas kontaktiraju na telefon 052 866 852 svakog radnog dana.


kovarski sanji i penšijeri kova labinska republika 100 obljetnica 100 godina labinske republike kova je nasa