Konstituirano Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Općine Raša - Zlatan Fejzić predsjednik

Konstituirano Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Općine Raša - Zlatan Fejzić predsjednik

13.7.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zlatan Fejzić izabran je za predsjednika, a Senad Pozderović za zamjenika predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Općine Raša na konstituirajućoj sjednici održanoj u petak, 10. srpnja 2015. godine.

Vijeće čine i članovi Melisa Ćorić, Mirsada Ćorić, Ramiz Durmić, Arnes Džinić, Enisa Buljubašić, Elena Mujačić, Vanesa Mrkaljević te Edis Kurtić. 

Sjednicu je sazvala općinska načelnica Glorija Paliska Bolterstein, na temelju Odluke Vlade RH o davanju ovlaštenja za sazivanje konstituriajuće sjednice, čestitavši vijećnicima na izboru i zaželjevši im uspješan rad i dobru suradnju. 

Do izbora predsjednika, sjednicu je, sukladno zakonskoj odredbi, vodila najstarija vijećnica Enisa Buljubašić, koja je uvodno pozvala nazočne da minutom šutnje odaju počast stradalima u Srebrenici, budući da se sjednica održala dan uoči obilježavanja 20 godina od genocida u tom gradu.
  
Na sjednici je donesen i Statut Vijeća, akt kojim se uređuje njegov rad. Izbori za članove vijeća nacionalnih manjina provedeni  su 31. svibnja 2015. godine. 
 
rasa.hr
 
 

općina raša raša zlatan fejzić bošnjaci manjine izbori