Koncertna promocija albuma The Mezcal Moon - Mothertongue

Koncertna promocija albuma The Mezcal Moon - Mothertongue

15.1.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Glazba

Istarski koncertni dio promocije albuma "Mothertongue" labinskog heavy blues tria The Mezcal Moon održat će se u subotu 18. siječnja u klubu Rock Caffe u Puli te dva tjedna kasnije, u subotu 1. veljače u klubu Rock Caffe u Labinu. Ulaz na oba koncerta je besplatan. 

Glazbeni sastav The Mezcal Moon prošle je godine početkom studenog nastupio na odličnom 5th Croatian Blues Challengeu u Puli (Rock Caffe, 8.-10.11.2013.) i zapeo za uho članovima žirija, ali i predstavniku Spone. Nepuna dva mjesca kasnije objavljen je njihov album prvijenac "Motherthongue". Album donosi dvanaest autorskih pjesama koje potpisuje gitarist i vokal benda Mauro Černjul i predstavlja njihovo viđenje bluesa, sa svim evolucijama i miješanjima s drugim stilovima glazbe koje je doživio tijekom nastanka. Istovremeno, "Motherthongue" je preslika njihovih duša i raznih stanja kroz koje prolaze kao tri pojedinca, ali i kao glazbeni kolektiv. Album je snimljen u svibnju i lipnju prošle godine u „Sound Temple" studiju u Labinu, a producirao ga je Mauro Širol.
Sastav The Mezcal Moon je nastao početkom 2011. godine kad su se Mauro Černjul - Mova (gitara, vokal), Željko Glavičić - Žik (bas) i Mauro Širol (bubanj), nakon godina poznanstva, odlučili na zajedničku blues avanturu. U početku su djelovali kao cover bend i uživali u zajedničkom muziciranju, da bi se s vremenom pojavila želja za autorskim radom koja je rezultirala heavy blues albumom "Mothertongue".

 

Izvor

 

the mezcal moon album muzika glazba