[KONCERT/IZLOŽBA/FILM] Deca iz vode (EKV tribute band project) iz Beograda prvi put u Labinu sa programom " Sećanje na Milana Mladenovića - Kao da je i dalje tu"!

[KONCERT/IZLOŽBA/FILM] Deca iz vode (EKV tribute band project) iz Beograda prvi put u Labinu sa programom " Sećanje na Milana Mladenovića - Kao da je i dalje tu"!

17.4.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

KuC-u "Lamparna" 21. travnja biti će poprište velikog koncerta povodom 10. Festivala Srpske kulture u Labinu. Nastupaju predgrupe Noga Uganda, NeZnam te Antonio&Sale, a glavne zvijezde večeri su Deca iz vode (EKV tribute band project) iz Beograda sa programom " Sećanje na Milana Mladenovića - Kao da je i dalje tu"!
Deca iz vode je EKV tribute band i projekt nastao pre četiri godine u Beogradu s idejom da se koncertno obilježi sjećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obilježja ovog benda je što je to jedini EKV tribute koji je istovjetan nekadašnjoj njihovoj postavi. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski glazbenici uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.


Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a kao i njihov debi kao Katarina II, i dva najveća hita iz Milanovog perioda u grupi Šarlo Akrobata. Energija i emocija koja se emitira sa stagea je vrhunska, a atmosfera u publici po pravilu euforična. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobiva epitet najboljeg i najvjernijeg tribute EKV-u, a tome im pomaže i nekolicina bivđih članova EKV-a koji su im često i gosti na koncertima.  Bend unazad dvije godine bilježi brojne odlično posjećene koncerte širom Srbije i ex-YU u većim koncertnim prostorima od kojih je većina bila rasprodana. 

Grupa djeluje u okviru istoimenog udruženja koje pored glazbenika okuplja i veći broj umjetnika raznih profesija koji rade nešto inspirirani EKV-om pa će u Klubu mladih prije koncerta prikazati njihove video spotove i fotografije kao i kratki tv film "Dečak iz vode" - autora Marka Novičića u kojem se mogu čuti kako Cane, Koja i drugi glazbenici i ličnosti govore o Milanu i EKV-u, kako je bilo nekad i kakav značaj njegovo djelo ima danas.
PROGRAM FESTIVALA


SŠ Mate Blažina [PETAK, 20.04.2018., 19:00h]

  • Svečano otvorenje Festivala
  • Smotra folklora: RKUD "Rudar" Raša, KUD "Đulistan", Labin, KUD "Soko" Inđija, tamburaški orkestar Inđija pod upravom maestra Ljubinka Lazića, Vojislav Menadžić - kantautor
  • Minja Subota - kompozitor, zabavljač

KuC Lamparna [SUBOTA, 21.04.2018., 22:00]

  • Izložba fotografija: PisMejker, Milek & Web gallery of EKV
  • TV Film "Dečak iz vode"
  • Spotovi EKV
  • predgrupe: Noga Uganda, NeZnam, Antonio&Sale
  • koncert rock grupe Deca iz Vode (Beograd), EKV tribute band

photo by Aleksandar Zec

                                                  Projekt Kluba mladih “Klub 21″ sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 

Ostali donatori KuC-a “Lamparna” u 2018.: Zaklada Kultura nova, Republika Hrvatska – Ministarstvo kulture

EKV Labin Pula Rijeka zabava mladi muzika glazba Zagreb rock tribute band NeZnam Noga Uganda predgrupe nastup 10. festival Srpske kulture video izložba klub mladih klub 21 KuC Lamparna Rudarska 1