Komemoracija povodom Dana neovisnosti

Komemoracija povodom Dana neovisnosti

8.10.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U utorak, 8. listopada na Dan neovisnosti, delegacija Grada Labina i općina Labinštine, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruženja antifašističkih boraca, udruge Josip Broz Tito, Župnog ureda Labin, Policijske postaje Labin, Javne vatrogasne postrojbe Labin te vijećnika Gradskog vijeća Grada Labina održali su uz središnji križ na Gradskom groblju komemoraciju za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu i sve koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.


Na tradicionalnom mjestu okupljanja za Dan neovisnosti, mjestu s kojeg izražavamo svoju zahvalnost i pijetet prema svim poginulima prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković koji je istaknuo kako je prošlo 28 godina od službenog raskidanja državnopravnih veza sa bivšom državom. Ponosni na sve branitelje i njihovu žrtvu i živote koje su položili kako bi mi mogli uživati u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj stojimo danas ovdje te vam u svoje osobno i ime Grada Labina, vama i svim građanima čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske, zaključio je.


Prisutnima se obratio i Enes Suljić u ime braniteljskih udruga naglašivši kako ova država nažalost nije idealna i kako ne koristimo ono što su nam ostavili naši preci, zato moramo biti složni u gradnji boljeg života kako naši mladi ne bi morali odlaziti. Sve to može se postići kroz zajedništvo, a Labin i Istra na dobrom su putu, zaključio je.


Župnik Mirko Vukšić uputio je blagoslov, dok je maestro Franko Ružić izveo dvije prigodne skladbe.

komemoracija dan neovisnosti labin