Komedija `Za Europu spremni` Arijane Čuline 4. listopada 2012. u 20 sati u Kinu Labin - umirovljenicima i građanima 3.životne dobi ulaz besplatan

Komedija `Za Europu spremni` Arijane Čuline 4. listopada 2012. u 20 sati u Kinu Labin - umirovljenicima i građanima 3.životne dobi ulaz besplatan

27.9.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

 Splitska glumica Arijana Čulina odigrat će četvrtak , 04 listopada u Kinu Labin svoju novu stand-up komediju "Za Europu spremni" s početkom u 20 sati. Organizator predstave je Pučko otvoreno učilište Labin.

Autorica predstave Arijana Čulina sama je osmislila komad i režirala, jedino se pri kraju posla nekoliko dana konzultirala s redateljem Brankom Ružićem, a formula je jednostavna: red glazbe i red njenih duhovitih razmatranja o tome koliko su uopće Hrvati spremni za prijam u Europu i koliko je Europa spremna za nas.

Naravno, dotaknula se brojnih različitosti u običajima i kulturi, a sve začinila songovima Edith Piaf i Abbe, dok je za završnicu ostavila hit "Insieme" Tota Cotugna.

- Bio je to velik posao, iz vlastite knjige izabrati najzanimljivije dijelove i od njih načiniti neku vrstu zabavne monodrame. Nastojala sam izdvojiti neke naše specifičnosti poput javnih zahoda, prehrambenih navika, gradnje grobnica i vikendica, vjenčanja ili ponašanja u prometu i usporediti ih s europskima - najavljuje Arijana, koja je na prvoj i jedinoj izvedbi u Zagrebu doživjela odličan prijam publike.

Arijana također ističe:

- Europski zahodi nisu pogodni za velika sranja jer imaju pregrade kroz koje se mogu vidjeti susjedove noge. Ali, u cilju globalizacije ukinut će i njih pa ćemo imati globalno sranje. Uz to, u Europu su već ušli neki koji su na nižem nivou od Hrvata jer se još služe čučavcima.

Zatim, prehrana je Hrvatima silno važna:

- Stevo Karapandža je u anketi o utjecajnim osobama daleko ispred Marulića i Tesle. Na pirevima u Europi se slabo jede - za razliku od naših - ali tamo su moderna neobična vjenčanja poput onog pod morem. Jedna je baba zato pitala: "a kako ćemo doli rizat pršut?"

Autoristica  opaža i kako je Hrvatima silno važno da im grobnica bude na lijepom i sunčanom položaju bez buke, a izdvojila je i čitav niz suludih epitafa.
Obradila je ona problem vikendice koja u Europi izgleda logično - prvi kat dnevni dio, drugi sobe za spavanje, a šufit je jednostavno - šufit. U nas je gotovo uvijek prizemlje za oca i mater, prvi kat za jednog sina, drugi za drugog a treći za kćer i zeta ako je ovaj nesposoban, što je u pravilu tako.

Arijana Čulina po običaju nije odoljela ni lascivnijim primjedbama, a u ovom slučaju progovorila je o voću i povrću koje je u Europi iste veličine i oblika, jedino je problem s kukumarima, jer je bolji onaj koji je manji dok, naprotiv, u muškom slučaju...

 

Cjena ulaznice u pretprodaji u Učilištu 35,00 kn ( do 04.10. u 13 sati)
Prije predstave 40,00 kn

Uz potporu Grada Labina osiguran slobodan ulaz za umirovljenike i osobe treće životne dob.

 

 

POU Labin

 

arijana čulina za europu spremni komedija stand up smijeh ironija politika kino labin