Kockica od danas ima svoje stanare

Kockica od danas ima svoje stanare

12.6.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Atraktivna zgrada na Dubrovi, popularno nazvana „kockica“ od danas ima svoje stanare. U nju su smješteni info punkt Turističke zajednice Grada Labina, poslovni ured Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja i ured Mediteranskog kiparskog simpozija.

„Ima puno TZ-a u Hrvatskoj, ali niti jedan ured ne djeluje u tako lijepom prostoru i u skladu s prirodom, kao kocka na Dubrovi. Dugo se čekalo da ovo zdanje  ima svoju funkciju, a od danas „kockica“ ima i svoju vlastitu priču“ , rekao je prilikom otvaranja gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, te zahvalio svima koji su podupirali ovu zajedničku inicijativu.

Svečanosti otvaranja su uz načelnicu Općine Sv. Nedjelja Irenu Franković i predsjednicu Mediteranskog kiparskog simpozija Renatu Kiršić,  prisustvovali Tulio Demetlika, zamjenik župana Istarske županije, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Nada Prodan Mraković, dr. sc. Ezio Pinzan, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, Slavko Batelić autor arhitektonskog rješenja „kockice“ te brojni uzvanici.

Tim je povodom, u amfiteatru Dolac, u nastavku nastupila  jazz pjevačica Tamara Obrovac uz gitarsku pratnju Elvisa Stanića.


kocka na dubrovi tz općine sveta nedelja elvis stanić tz grada labina