KOBAN UDARAC RETROVIZOROM: Na cesti Vozilići - Tunel Učka kamionom usmrtio 35-godišnjeg Zagrepčanina

KOBAN UDARAC RETROVIZOROM: Na cesti Vozilići - Tunel Učka kamionom usmrtio 35-godišnjeg Zagrepčanina

24.6.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U manje od 24 sata od prometne nesreće u Poreču, u kojoj je poginuo porečki policajac, u Istri se dogodila nova nesreća sa smrtnom posljedicom. U ponedjeljak rano ujutro, oko 4.45 sati na cesti Vozilići - tunel Učka smrtno je stradao 35-godišnji pješak iz Zagreba, na kojeg je naletio kamion.

Nesreću je izazvao 26-godišnjak iz Vineža, vozač kamiona Iveco. Mladić je upravljao kamionom tzv. šlep službe. Vozio je u smjeru tunela Učka, a na ravnom dijelu kolnika nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već se približio desnom rubu kolnika, što je bilo kobno za pješaka.

Naime, uz desni rub kolnika pješačio je 35-godišnjak, kojeg je kamion kojim je upravljao 26-godišnjak, udario desnim retrovizorom. Od siline udara pješak je na mjestu smrtno stradao. Njegovo je tijelo nakon očevida prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obavljanja obdukcije.


Kriminalističko istraživanje

Nad 26-godišnjakom se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Policija je na licu mjesta alkotestirala vozača kamiona i utvrdila da nije bio pod utjecajem alkohola. Na mjesto događaja je upućena zamjenica Županijskog državnog odvjetništva Andreja Štefekov Ivandić, koja je nadzirala očevid. Nakon očevida tek nam je kratko dala izjavu, ali nije htjela špekulirati o detaljima nesreće.

- U prometnoj nesreći je smrtno stradala jedna osoba u svojstvu pješaka. Utvrđuju se sve okolnosti prometne nesreće i daljnje kriminalističko istraživanje će pokazati tko je uzrokovao ovu prometnu nesreću. Određena je obdukcija tijela i vještačenje tehničke ispravnosti vozila te će se izuzeti predmeti, a nastavno će se naložiti potrebna vještačenja, kazala je Štefekov Ivandić.

Cesta je zbog očevida djelomično bila zatvorena do 9 sati, a promet je policija preusmjeravala drugom kolničkom trakom naizmjenično.

OPŠIRNIJE ČITAJTE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD UTORKA

Autor: Mateo SARDELIN


smrt kršan pješak tragedija promet nalet na pješaka vozilići tunel učka prometna nesreća