Koalicija IDSF - Zeleni na izbore uz podršku i Udruge Naša zemlja

Koalicija IDSF - Zeleni na izbore uz podršku i Udruge Naša zemlja

6.5.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Politika

Koalicija ISDF - Zeleni sa Udrugom Naša zemlja iz Potpićna, Udrugom Odbor za referendum, Istarskim grozdom, Listom za grad Rovinj Nezavisne liste Bruna Poropata održala je danas konferenciju za novinare na kojoj su predstavili kandidate za županijsku skupštinu. Tako je kandidat ISDF-a za gradonačelnika Pule Livio Bolković naglasio kako je neprihvatljivo da se za projekt Brijuni Rivijera od investitora traži da on izradi detaljan plan uređenja prostora, umjesto da to uradi jedinica lokalne samouprave, te dodao kako Grad uskoro neće imati ingerencije nad Monumentima, Muzilom i Katarinom s obzirom da vodi spor sa državom, a natječaj za navedene lokacije je raspisan na dugi rok.

Bruno Poropat kandidat za gradonačelnika Rovinja i nositelj Nezavisne liste izjavio je da je politika koja se trenutno vodi u Istri napravljena za stranog investitora, ali ne i za istarskog čovjeka koji nigdje nije ucrtan kao korisnik istarskog prostora. „Trebalo bi odmah napraviti reviziju prostornog plana na temelju bogatstva koje prostor Istre ima, a na kojemu bi građani Istre mogli živjeti bolje nego u mnogim europskim zemljama", kazao je Poropat.

Iride Vidaković iz Udruge Naša zemlja istaknula je da je osim zemljišta, pravi resurs čovjek, dok je voda resurs zbog kojeg će buduće generacije Istre biti osiromašene, ukazujući pritom na tvornicu kamene vune Rockwool koja u svom proizvodnom procesu koristi velike količine vode iz podzemlja.

Kandidat ISDF-a za župana Bruno Langer istaknuo je da je došlo vrijeme za promjenu i oslobođenje od dosadašnje kolonijalne politike, te naglasio kako su građani Istre zanimljivi jedino pred izbore. „Ukoliko ne dođe do promjene takve politike, Istra više nema svoju budućnost, biti ćemo robovi u vlastitoj zemlji", zaključio je Langer. (D.F.)

zeleni politika idsf udruga naša zemlja bruno langer izbori2009 iride vidaković sanja frankola