Klinci Rudara, veterani Santa Domenice i seniori Harlema AutoOtpad Trumić pobjednici renovirane labinske zimske lige

Klinci Rudara, veterani Santa Domenice i seniori Harlema AutoOtpad Trumić pobjednici renovirane labinske zimske lige

27.1.2019. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Sport

Danas je okončana “renovirana” malonogometna zimska liga Labinštine koja je bez većih dvojbi protekla onako kako su organizatori htjeli pri samoj pomisli o ponovnom pokretanju – bez i najmanje mrlje!

U11

Ligu U11 pokorili su nogometaši prve ekipe U11 Rudara! U finalu su bili nadmoćni protiv svojih mlađih kolega iz kluba i slavili sa 4:1. Utakmica je bila neizvjesna do 2:1, ali u drugom poluvremenu već u 18. minuti Rudar I povećava prednost i znalački ju održava do kraja. U borbi za treće mjesto Žminj je pobijedio Jedinstvo Omladinac sa 3:1.

Najbolji strijelac turnira je Mate Peteh iz Žminja, za najboljeg golmana izabran je Mario Miletić iz ekipe Rudar II, a za najboljeg igrača izabran je Simon Kos iz pobjedničke ekipe. Pehar za fair play dobili su igrači Rapca, zbog najmanje prekršaja napravljenih na turniru. Inače, treba spomenuti da je svih 6 ekipa odigralo tunir bez ijednog kartona i sa jako malim brojem faulova.

VETERANI

U predigri finala su veterani Raše Merag savladali Cement sa 5:0 i uzeli treće mjesto nakon čega je uslijedilo finale koje je pružilo spektakl. Tvrdo i sa jako malo šansi igralo se do 24. minute kad Etien Belušić probija Deana Miloševića i donosi prednost Nedešćanima.

Harlem od tada igra sa golmanom i to im se isplatilo 30 sekundi prije kraja kad Salihović izjednačava. Igrao se produžetak od pet minuta u kojem nije bilo promjena, te se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Za Santa Domenicu su zabili Tomas Černjul i Dean Načinović, a za Harlem je zabio Sandić, dok je Vozila obranio šuteve Fatosu Hoxhi i Edisu Miskiću, te tako osigurao naslov za Santa Domenicu!

Najbolji strijelac lige sa 8 golova je Amir Kurtić iz Harlema, za najboljeg golmana izabran je Sanjin Vozila koji je osim pehara dobio na poklon rukavice od tvrtke “Portieri”. Za najboljeg igrača izabran je Aldo Miletić iz pobjedničke ekipe. Pehar za fair play zbog najmanje negativnih bodova, pripao je ekipi Cementa.

SENIORI

Vrhunski mali nogomet gledali smo u finalu 21. Zimske lige! U predigri je Santa Domenica bila bolja od umornog Rapca s 4:0, a nakon toga uslijedilo je veliko finale.

Kao što se i očekivalo, tvrda i nervozna utakmica, ali moramo naglasiti sa jakim fair play momentima, što dokazuje i samo devet faulova ukupno. Kao i u ostalim eliminacijskim utakmicama, do 25. minute mreže su mirovale, a tada Almir Mehić svojom poznatom ljevicom donosi prednost Harlemu Trumić. Jeanette tada igra sa golmanom, ali nisu uspjevali stvoriti ozbiljniju priliku zbog odlične obrane Harlema na čelu sa najboljim igračem lige Edisom Kurtićem. U zadnjim sekundama Bojkić povisuje na 2:0 i rješava pitanje pobjednika ovogodišnje renovirane, Zimske lige!

Ekipi CB Jeanette velike čestitike na odličnim predstavama, stvarno su jako fer i korektna momčad te je za vjerovati da će ih labinska publika gledati i druge godine. Najveće čestitke idu ipak dečkima iz Harlema koji su još jednom dokazali da im na ovom području nema ravnih!

Najbolji strijelac lige je Sandi Buršić iz CB Jeanette sa 17 golova, dok je najboljim golmanom proglašen Gianfranco Milocani iz iste momčadi. Za najboljeg igrača izabran je obrambeni majstor Edis Kurtić iz pobjedničke ekipe. Pehar za fair play zbog najmanjeg broja prekršaja ovojili su miljenici publike, dečki iz Futsal Juniorsa.Foto & Video: LC Labin.com

zimska liga labinštine futsal mali nogomet