Kiršić prosvjedovao pred butikom Kajinove supruge: "Riješi bandu lopovsku prvo u Istri i IDS-u"

Kiršić prosvjedovao pred butikom Kajinove supruge: "Riješi bandu lopovsku prvo u Istri i IDS-u"

3.12.2009. // Slobodna Dalmacija // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Adriano Kiršić iz Labina kojeg je predsjednički kandidat IDS-a Damir Kajin prekjučer zbog prijetnji prijavio Upravi za posebne poslove sigurnosti pri MUP-u, u četvrtak je kako je i obećao prosvjedovao na pulskom Forumu ispred butika Kajinove supruge Alice Del Bianco.

Kiršić, naime, od Kajina traži da se „odmah obračuna s bandom lopovskom u Istri“, odnosno da javno, između ostalog, objavi dokumentaciju kako je labinski gradonačelnik, njegov stranački kolega, Tulio Demetlika „protuzakonito, neposrednom nagodbom prodao gradsku imovinu, ukradenu kuću u Rapcu svom šoferu Borisu Čekadi i to za svega 47 tisuća eura“.

Zbog te kuće, koja se nalazi u središtu Rapca, udaljena svega 20-tak metara od mora, Kiršić je u više navrata pisao Kajinu tražeći od njega da se pozabavi korupcijom u Labinu. U tim je pismima i razglednicama, kako je kazao Damir Kajin, Kiršić i prijetio, pa čak i ubojstvom sina, no sve te prijetnje on ipak nije do sada prijavio. Na prijavu se odlučio tek početkom tjedna, nakon što je Adriano Kiršić počeo nazivati i uznemiravati i njegovu suprugu Alice. No, i pored prijave Kiršić je nastavio sa svojom „borbom za dokazivanjem istine“.

On je tako Damiru Kajinu dao jedan dan da javno odgovori na njegova pitanja o korupciji u Istri, a ako to ne učini najavio je kako će svakodnevno prosvjedovati ispred butika njegove supruge. „Tražim od svih građana Istre i Hrvatske da javno pomognu predsjedničkom kandidatu IDS-ovcu Damir Kajinu da već jednom napokon bude pošten“- veli Kiršić.

On je na pulskom Forumu ispred butika Alice Del Bianco u četvrtak prosvjedovao 50-tak minuta, a cijelo vrijeme uz njega su bila i dva policajca koja nisu intervenirala. Nakon 50-tak minuta stigli su komunalni redari i utvrdili da Kiršić nema dozvole za zauzimanje javne površine i plakatiranje. Sastavili su takav zapisnik kojeg je Adriano Kiršić i potpisao te se pokupivši svoje transparente mirno udaljio.

– Mirno sam se udaljio jer nemam papire za prosvjed protiv kriminala i korupcije u Hrvatskoj, a takvu ću dozvolu, za zauzimanje prostora zatražiti od nadleženih pulskih gradskih službi. Kad je dobijem nastavit ću s prosvjedom na Forumu pred butikom Alice Del Bianco – kazao je Adriano Kiršić

adrijano kiršić demetlika damir kajin kuća u rapcu performans forum pula