Kino Labin: Stand-up komedija Željka Pervana `Na rubu Europe` u nedjelju 17.11. 2013. u 20 sati

Kino Labin: Stand-up komedija Željka Pervana `Na rubu Europe` u nedjelju 17.11. 2013. u 20 sati

15.11.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Najbolji stand up komičar na ovim prostorima, Željko Pervan, izvest će svoju predstavu `Na rubu Europe` na sceni kino dvorane u Labinu u nedjelju, 17.11.  s početkom u 20.00 . Zbog popularnosti i načina izvođenja na dosadašnjim nastupima, za ovu predstavu se u pravilu traži karta više. Ulaznice se prodaju na blagajni dvorane na dan predstave od 18.00 i u Pučkom otvorenom učilištu.

 

Naime, Željko Pervan godinama tijekom ljeta stanuje u Kašteliru pored Poreča, i ističe da mu je istarska publika medju najdražima i da se tu osjeća kao svoj medju  svojima. Njegova doradjena predstava „Božanstvena komedija" koju je preoblikovao u  novu komediju pod nazivom „Na rubu Europe", vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj. Od nastanka legendarne večernje škole do sada nekoliko puta pohodio je hrvatske gradove (ali i susjedne države:Sloveniju, BiH...)i skoro uvijek se tražila ulaznica više. Njemu su omiljene teme Slovenci i žene . Ismijava  i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska "koja ima 24 kilometra autoputa" i Italija u kojoj, čuo je, "nema mita i korupcije".

 

Na nišan je  HDZ, ali i SDP. Komentira  i akciju "Kupujte hrvatsko". "S čim?", pita se on, što mu je  tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda na komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna  tema  su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koče a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao pa je sada pola u Hrvatskoj a polovinom u Sloveniji.

 

Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. "Čim žena kaže ''''''''da'''''''', u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?". Ne ostao dužan ni muškima: "Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena", komentirao je u svom zajedljivom stilu.

 

Njegova je satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada je spomene Zakon o zabrani pušenja. "Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne", u svom stilu pita se Pervan koji  kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi.

 

 

Stand-up komedija Željka Pervana „Na rubu Europe"

  

nedjelja  17.11. u 20.00

LABIN kino dvorana

prodaja ulaznica: Pučko otvoreno učilište i na dan predstave od 18.00 blagajna dvorane

 

željko pervan stand up komedija komedija zabava smijeh kino labin pou labin