Kino Labin: projekcija filma ''Zmajeve linije'', popularno znanstveni dokumentarni film, 9. travnja u 20:00h

Kino Labin: projekcija filma ''Zmajeve linije'', popularno znanstveni dokumentarni film, 9. travnja u 20:00h

7.4.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Svi oni kojima je u ruke došla knjiga Zmajeve linije, autora Marka Pogačnika napokon će moći i multimedijalno doživjeti njegova istraživanja.

09.04.2009. projekcija filma Zmajeve linije  - kino Labin u 20:00h 

Izvorno ime: Zmajeve linije

Redatelji: Robert Bezbradica i Mladen Đaković

Žanr: dokumentarni, znanstveno-popularni

Trajanje filma: 83''''

Država: Hrvatska

Službeni url filma: http://www.myspace.com/zmajevelinije

Sugovornici: Marko Pogačnik, Drago Plećko, Korado Korlević, Davor Šišović,Damir Stojnić, Semir Osmanagić, Marjan Vejvoda i Zaza Stefanović Kamencin  

 

Svi oni kojima je u ruke došla knjiga "Zmajeve linije", autora Marka Pogačnika napokon će moći i multimedijalno doživjeti njegova istraživanja.

Slovenski alternativni umjetnik prije dvadesetak godina objavio je zanimljivu studiju o energetskim točkama u Istri i litopunkturnim merdijanima (zmajevim brazdama) u svojoj knjizi "Zmajeve linije". Motovun je prema Pogačniku energetski centar, iz kojeg se energija širi po cijeloj Istri.

Na cijelom ovom prostoru , a naročito na križanjima „zmajevih linija" događaju se posebni kreativni procesi , humor, otkrića prirodnih znamenitosti , prosvijetljenja i izcijeljenja.   

Pobuđeni Pogačnikovom tezom autori filma opširno govore o Svetoj geometriji u Istri ali i kritički gladaju na današnje otuđeno tehnološko društvo. 

U filmu sudjeluju :Marko Pogačnik,Drago Plećko, Davor Šišović,Korado Korlević,Marijan Vejvoda,Damir Stojnić,Semir Osmanagić,Zaza Stefanović - Kamencin. 

Ovo je prvi film mladih autora Mladena Đakovića I Roberta Bezbradice, i snimljen je gotovo zanemarivim budgetom,ali i golemom ljubavi entuzijazmom i pozitivnim energijama na Malom Svetom Anđelu , Motovunu i ostalim lokacijama u Istri i Rijeci. 

Nakon premijere 06.11.2008. u prepunom kinu u Poreču , novosnovana udruga S.A.V.E. ,odlučila je organizirati turneju filma po Istri pa je stoga projekcija filma u Labinu 09.04. u 20h ujedno i zadnja u skopu istarske turneje.

 

marko pogačnik zmajeve linije film davor šišović robert bezbradica motovun energija popularna znanost korado korlević drago plečko energetske točke