KBK Budokai Labin ukupno 1. u pointfightingu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u kickboxingu `Croatia open 2017. ` u Zagrebu

KBK Budokai Labin ukupno 1. u pointfightingu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u kickboxingu `Croatia open 2017. ` u Zagrebu

18.12.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Vijesti sa Otvorenog prvenstva Hrvatske u kickboxingu  `Croatia open 2017.7   održanog u Zagrebu 15.12.2017. Labinjani osvojili  13  medalja. Muška ekipa najuspješnija u pointfightingu.   

  

Na natjecanju, u organizaciji  Hrvatskog kickboxing saveza  i Zagrebačkog  kickboxing  saveza , na kojem je  nastupilo 88 klubova iz 6 država   sa 631  natjecatelja , labinski natjecatelji  su  nastupali u disciplini pointfightinga te  osvojili  13 medalja  :  4 zlatnih,  2 srebrne  i  7 brončanih. Prema rezultatima muška ekipa   labinskog  kluba je sveukupno na 1. mjestu u disciplini pointfigtinga.

Rezultati u pointfightingu :

Marino Faraguna,  seniorski državni prvak,  sjajno je završio ovogodišnje natjecanje osvojivši zlato do 84 kilograma. Imao je Marino i šansu za najboljeg natjecatelja, ali mu nije priznato zlato u kategoriji do 79 kilograma,  radi odustajanja natjecatelja.

Alan Tursunović, državni prvak u mlađim i starijim  kadetima, najuspješniji natjecatelj labinskog kluba osvoji je dva zlata i to  u kategoriji do 47 kilograma u konkurenciji mlađih  i  starijih kadeta.

Adrian Tursunović osvojio je zlato  u kategoriji plus  32 kilograma u konkurenciji dječaka.

Srebrni su  bili  David Malinarić kod dječaka do 28 kilograma i Sandy Žunić kod mlađih  kadeta do 37 kilograma.

Sa broncom se vraćaju kući Marin Bašić  do 42 kilograma i Lucas Hrvatin Jugovac  do 57 kilograma  kod starijih kadeta, Manuela Malinarić u kategoriji plus 32 kilograma  i Laura Batelić u kategoriji do 25 kg kod djevojčica , te Antonio Sušilo  u kategoriji do 28 kilograma kod dječaka.

Sjajne su bile  Greta Bolterstein  i Victoria Pekas, no šteta je što su sve tri cure u istoj kategoriji.

U lightcontactu dvije  bronce  ima  Roko Brenković  kod juniora i seniora  do  69 kilograma.

Time su natjecatelji labinskog kluba zaključili natjecanja u ovoj godini u kojoj su na Prvenstvu Hrvatske osvojili  16 medalji  u svim uzrasnim kategorijana i to seniori 5, juniori 3, stariji kadeti 6 i mlađi kadeti dvije. Od toga 6 je zlatnih, 3 srebrne i 7 brončanih. 

 

Na raznim natjecanjima od županijskog do svjetskog prvenstva osvojeno je  200 medalja od kojih je najviše zlatnih 81, srebrnih 49 i  brončanih 70, među kojima je i bronca Filipa Grbića u starijim kadetima sa Europskog prvenstva .

 

 

kbk budokai labin sport pointfighting kickboxing