Kazna Povjerenstva - Demetlika u sukobu interesa: pogodovao svom vozaču da se domogne kuće u Rapcu

Kazna Povjerenstva - Demetlika u sukobu interesa: pogodovao svom vozaču da se domogne kuće u Rapcu

20.10.2010. // iPress // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Saborsko povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika utvrdilo je danas da je IDS-ov labinski gradonačelnik Tulio Demetlika u sukobu interesa jer je pogodovao svom osobnom vozaču u rješavanju stambenog pitanja.

Podsjetimo, riječ je o slučaju na koji već godinama ukazuje Adriano Kiršić tvrdeći da je Demetlika svom vozaču Borisu Čekadi omogućio da od Grada Labina kupi dvokatnicu u Rapcu ispod cijene, za samo 47 tisuća eura.

Adriano Kiršić je zbog kuće uz samo more u Rapcu više puta prosvjedovao, bio prijavljivan policiji, prijetilo mu se, a na koncu je odlučio Tulia Demetliku i Damira Kajina prijaviti za sukob interesa ne odustajući od ''''borbe za istinu''''.

Kiršić je, naime, i od Kajina više puta tražio da se „obračuna s bandom lopovskom u Istri“, odnosno da javno, između ostalog, objavi dokumentaciju kako je labinski gradonačelnik, njegov stranački kolega, Tulio Demetlika „protuzakonito, neposrednom nagodbom prodao gradsku imovinu, ukradenu kuću u Rapcu svom šoferu Borisu Čekadi i to za svega 47 tisuća eura“.

Povjerenstvo je odbacilo prijavu za Kajina, a nakon što su od Demetlike zatražili dodatna pojašnjenja, odlučili su kako uistinu je u sukobu interesa.

Foto: Glas Istre

 

demetlika sukob interesa pogodovanje kuća u rapcu adrijano kiršić boris čekada povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa