Kature postaju još ljepše – u ovom trenutku najveće gradilište u Labinu!

Kature postaju još ljepše – u ovom trenutku najveće gradilište u Labinu!

20.9.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Za naselje Kature u ovom trenutku možemo reći da je najveće gradilište u Labinu. Nakon prošlogodišnjeg uređenja trga te parkirnih mjesta kraj marketa, ove godine ostvaruju se tri vrlo značajna projekta, ne samo za žitelje ovog naselja već za sve Labinjane.

Naime, u tijeku su radovi na cjelokupnoj energetskoj obnovi dviju zgrada, i to centralnog vrtića „Pjerina Verbanac“, kao i područne osnovne škole „Ivo Lola Ribar“. Projekti su to vrijedni više od 7 milijuna kn, a za koje su Gradu Labinu dodijeljena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu većem od 2,8 milijuna kn.

Treći, također značajan projekt, vrijedan preko 300 tisuća kn, dovršen je ovih dana. Popularno okupljalište djece i mladih, rekreativaca i sportaša, igralište u samom centru naselja u potpunosti je obnovljeno i nadograđeno. Osim novog dijela, igrališta za badminton, postavljene su nove zaštitne ograde, asfaltirana je staza uz igralište, postavljena su dva dodatna reflektora te tartanska podloga (antistres guma) ukupne površine 540 m2.

Ulaganja u mlade i njihove potrebe visoko su na listi prioriteta gradske uprave Grada Labina, što se dokazuje i ovim vrijednim investicijama.

kature igralište