Katarina Cukarić svjetska prvakinja na Svjetskom Prvenstvu u kickboxingu za kadete i juniore održanom u Bratislavi od 08. - 15.09.2012.

Katarina Cukarić svjetska prvakinja na Svjetskom  Prvenstvu u  kickboxingu za kadete i juniore održanom u Bratislavi  od 08. - 15.09.2012.

17.9.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Katarina Cukarić, ovogodišnja dvostruka prvakinja Hrvatske u semi i lightcontactu u kategoriji do 65 kilograma u konkurenciji starijih kadetkinja, dvostruka pobjednica svjetskog kupa, opet u semi i lightcontactu, na najbolji je način završila ovogodišnje službeno natjecanje osvajanjem svjetskog prvenstva u lightcontactu u kategoriji do  65 kilograma u konkurenciji starijih kadetkinja.

Katarina je svjetska prvakinja.

 Na postolju Svjetskog Prvenstvu  u kickboxingu za  juniore i kadete  u organizaciji svjetske kickboxing federacije WAKO i Slovačkog  kickboxing saveza, održanom u Bratislavi od 08.-15.09.2012., na najvišoj stepenici stajala je naša Katarina,  stepenicu ispod Čehinja, dvije stepenice ispod Amerikanka i Ruskinja. Dok je svirala hrvatska himna Katarina je visoko dizala hrvatsku zastavu  i pehar za pobjednika, a zlatna medalja bila joj je oko vrata.

Ovime je puno pomogla  hrvatskoj ekipi da u disciplini  lightcontacta ostane vodeća nacija svijeta.                   

  Drugi labinski reprezentativac, Marino Faraguna, ovogodišnji dvostruki juniorski prvak Hrvatske u fullcontactu do 54 kilograma i lightcontactu  do 57 kilograma, pobjednik svjetskog kupa, nastupio je u fullcontactu u konkurenciji juniora do 54 kilograma. Iako je ovo Marinu bio prvi nastup u tvrdim opcijama, tj. u ringu, na ovako jakom natjecanju,iako je nastupio sa starijima od sebe, jer je stav reprezentacije bio da se  u tvrdim opcijama nastupa samo u konkurenciji starijih juniora, dobro je odradio svoj nastup. U nastupima u ringu svaka nesmotrenost se kažnjava, pa je i Marino krenuo u nastup previše oprezan, što ga je koštalo i medalje. Bodovno je izgubio u borbi za medalju. Za slijedeće svjetsko prvenstvo koje se održava za dvije godine bit će to novi Marino.

 Na svjetskom prvenstvu nastupilo je preko 1600 natjecatelja iz 53 država.

 

Josip Faraguna

 

katarina cukarić kickboxing pobjeda borilački sport