Karlo Frankola prvi, a Marko Damjanić treći na Državnom natjecanju iz informatike

Karlo Frankola prvi, a Marko Damjanić treći na Državnom natjecanju iz informatike

19.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Državno natjecanje osnovnih i srednjih škola iz informatike održalo se od 13. do 16. ožujka u Primoštenu a Srednju školu Mate Blažine Labin predstavljalo je dvoje učenika. Ukupno je na državno natjecanje u kategoriji Osnove informatike bilo pozvano 13 najuspješnijih učenika sa Županijskih natjecanja iz sva četiri razreda srednjih škola za Gimnazije i 13 najuspješnijih učenika za Strukovne škole.


Karlo Frankola, učenik trećeg razreda opće gimnazije osvojio je 1. mjesto u kategoriji Osnove informatike (Gimnazije) pod vodstvom mentora Elera Diminića.  Treba spomenuti da je Karlo Frankola osvojio 2. mjesto na zadnja dva državna natjecanja iz informatike, te je ovim prvim mjestom potvrdio kontinuirani rad i trud.

Marko Damjanić, učenik trećeg razreda elektrotehničkog usmjerenja osvojio je 3. mjesto u kategoriji Osnove informatike (Strukovne škole) pod vodstvom mentorice Laure Kokot.
Samo natjecanje je poprilično  zahtjevno jer u 90 minuta učenik treba odgovoriti na teorijska pitanja i riješiti zadatke bez korištenja kalkulatora ili bilo kakvih drugih elektroničkih naprava s kalkulatorom ili pristupom internetu.
Na zadnjem danu natjecanja učenicima su uručena priznanja i nagrade, a mentorima zahvalnice. Čestitke učenicima i puno uspjeha i dogodine!
(Tekst: Laura kokot; Foto: Čedomir Ružić)


ssmb.hr

natecanje karlo frankola marko damjanić informatika državno natjecanje eler diminić laura kokot