Kapelica: Nastavljeni radovi na obnovi glavne prometnice

Kapelica: Nastavljeni radovi na obnovi glavne prometnice

17.10.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Radovi u naselju Kapelica u punom su jeku. Na dijelu prometnice od Morčaki u smjeru Labina radi se na nastavku sanacije županijske ceste.

Ovi radovi nastavak su kompletne sanacije prometnice nakon što su na proljeće završeni radovi na dijelu od rotora Kapelica do skretanja za Kanfareliće u dužini od 1,4 kilometra.

Radovi koji su u tijeku, spadaju u  prvu fazu ugovorene investicije vrijedne ukupno 5,5 milijuna kuna s PDV-om, a izvode se s kraćim odmakom zbog turističke sezone. Radovi na ovom dijelu uključuju sanaciju 200 metara prometnice.

Nakon završetka ove dionice i službeno prve faze koji je planiran za početak prosinca, u planu je nastavak radova na drugoj fazi početkom 2022. godine. Druga faza uključivat će sanaciju i rekonstrukciju prometnice te izradu nogostupa na dijelu od skretanja za Kanfareliće do dijela na kojem su trenutno radovi u tijeku.

„Potpuna rekonstrukcija ceste kroz Kapelicu nastavljena je nedavno, nakon što su prošle ljetne prometne gužve. Nastavljeni su radovi prve faze, na 200 metara dugom dijelu od Morčaka prema Labinu. Druga faza radova koja je u planu za početak iduće godine bit će zapravo spoj od bivše trgovine, koja je također dana u najam nakon javnog natječaja te će ovo naselje ubrzo dobiti još jedan dodatan sadržaj, do dijela koji je sad u izradi. Na dijelu u blizini trgovine planiran je potporni zid za koji su sredstva planirana za iduću godinu i stoga se završni dio prve faze radova sada izvodi kod Morčaki. Zajedničko ulaganje ŽUC-a i Grada Labina od iznimne je važnosti za naše sugrađane, a posebno zbog dodatne sigurnosti sudionika u prometu koju dobivamo ovim radovima. Naime, na cijeloj dionici od rotora pa do Morčaki koja je nešto duža od tri kilometara bit će izrađen i nogostup.“ – istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić

Radove izvodi tvrtka Cesta d.o.o. Pula sukladno potpisanom sporazumu sa Županijskom upravom za ceste, a sanaciju sufinancira i Grad Labin.


radovi kapelica morčaki