Kandidati i stranke kršili izbornu šutnju!

Kandidati i stranke kršili izbornu šutnju!

17.5.2009. // Net.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

GONG je izvijestio da su im građani dojavljivali o dijeljenju letaka, lijepljenju stranačkih plakata, plakata kojima se diskreditiraju pojedini kandidati i drugim prekršajima.GONG- u su tijekom subote dojavljena, među ostalim, i projiciranja stranačkih spotova na gradskim trgovima, ubacivanja stranačkih letaka u poštanske sandučiće, kao i automatski telefonski pozivi kojima se pozivaju glasači da glasaju za određenu stranku.

Nevladina udruga je, uz ostalo, izvijestila kako su im proteklih tjedana građani dojavljivali i razne druge nepravilnosti poput zastrašivanja birača, pokušaja kupovine glasova, zlouporabu lokalnih resursa, ometanja tuđe kampanje te zlouporabu djece u svrhu kampanje.

Ističe i kako su neki od tih slučajeva kaznena djela. Podsjećaju kako se utjecaj na birače da glasuju za nekoga kao i pokušaj da se dozna za koga je netko glasovao kažnjava zatvorskom kaznom od jedne godine.


Poziv!


Nevladina udruga GONG još jednom poziva sve sudionike na izborima na poštivanje zakona i propisane procedure te na ponašanje primjereno demokratskim izborima.

GONG kandidati stranke izborna šutnja