Kako do Italije bez kupnje vinjete u Sloveniji

Kako do Italije bez kupnje vinjete u Sloveniji

13.8.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

U usporedbi sa vožnjom autoputom, vožnja lokalnom cestom Kopar – Trst duža je za samo jedan kilometar, a vremenski traje duže, oko deset minuta. Kvaliteta lokalne ceste je izvrsna, tako da je svima preporučujemo!

Pravac Kopar – Trst

Dolazeći u Kopar iz pravca Buja, preko graničnog prijelaza Kaštel, na prvom semaforu produžite ravno, a na slijedećem skrenite desno kao da ćete se uključiti na autoput za Trst.
Oko 30 m od tog drugog semafora, prije ulaska na autoput, skrenite desno prema mjestu Bertoki, kamo upućuje i putokaz.
Vozeći ravno doći ćete do raskrižja na kojem skrenite LIJEVO prema Italiji. Da ste na pravom raskrižju znat ćete po tome što cesta na desno vodi prema Svetom Antonu, na što upućuje i putokaz.
Nakon pedesetak metara, na prvom slijedećem raskrižju trebate skrenuti DESNO prema Škofijama, a putokaz se ne vidi jer je obrastao travom.
Stići ćete do kružnog toka na kojem pratite putokaz prema Škofijama, koji je na suprotnoj strani od mjesta na kojem ste ušli u kružni tok.
Vozite ravno do Škofija i zatim, iza kasina Carnevale i benzinske pumpe, oko 10 m prije bivšeg graničnog prijelaza uključit ćete se na glavnu cestu koja vodi ravno u Italiju.

 

Pravac Trst – Kopar

Odmah nakon što ste prešli bivši granični prijelaz Italija – Slovenija, skrenite desno prema poslovnici Kompas i benzinskoj pumpi.
Vozeći polako kako ne biste promašili raskrižje, oko dvadesetak metara nakon što ste prošli poslovnicu Kompas, stići ćete do DESNOG odvojka kamo trebate skrenuti.
Taj desni odvojak se nakon dvadesetak metara uključuje na glavnu cestu. Na tom raskrižju skrenite na LIJEVO prema Škofijama, kamo upućuje i putokaz.
Vozeći ravno stići ćete do kružnog toka, sa kojeg skrenite u pravcu Škofije, kamo vas upućuje žuti putokaz, na suprotnoj strani od mjesta na kojem ste ušli u kružni tok
(PAZITE da sa kružnog toka ne skrenete na desno, kamo upućuje žuti putokaz sa natpisom Škofije, ali koji ima malu plavu oznaku autoputa, jer ćete otići na autocestu!!!).
Zatim vozite ravno do slijedećeg kružnog roka na kojem skrenite prema mjestu Bertoki, kamo vas upućuje žuti putokaz.
Vozeći ravno stići ćete do raskrižja na kojem skrenite LIJEVO prema mjestu Bertoki, putokaza prije nekoliko dana nije bilo.
Na prvom slijedećem raskrižju, nakon pedesetak metara, skrenite DESNO prema Kopru, kamo upućuje i putokaz.
Vozeći ravno, stići ćete do raskrižja na kojem ste na putu za Trst bili skrenuli u pravcu mjesta Bertoki.
Na tom raskrižju skrenite lijevo prema izlasku iz Kopra.

 

UO za komunalni sustav i prostorno planiranje

www.pazin.hr