Kakin i Ronaldinhov prijatelj Williams Oliveira do Nascimento Vassoura s Nacionalom u srijedu nastupa u Labinu?

Kakin i Ronaldinhov prijatelj Williams Oliveira do Nascimento Vassoura s Nacionalom u srijedu nastupa u Labinu?

16.11.2010. // Večernji list // Objavljeno u kategoriji Sport

Kakin i Ronaldinhov prijatelj u Nacionalu će igrati za 100.000 eura

 
Malonogometni klub Nacional polako postaje jedan od priznatijih sportskih brandova na ovim prostorima. Novo ime u Nacionalovoj svlačionici je Brazilac Williams Oliveira do Nascimento - Vassoura (25).
 
U malonogometnim krugovima trenutačno važi za jednog od desetak najboljih svjetskih igrača. Posljednji angažman bio mu je u ukrajinskom Šahtaru, jednoj od najboljih europskih momčadi. Za njega su u ovom prijelaznom roku bili zainteresirani svi europski malonogometni velikani.

 

Kako je pobijedio u toj utrci, upitali smo Đolu?

- Zapravo cijela priča traje već oko dvije godine. Kada sam ga gledao u utakmici u Ligi prvaka, odmah sam mu rekao: "Želim da dođeš u Nacional". Neophodno je bilo da se sve obavi u najstrožoj tajnosti. Stoga sam angažirao i poseban zrakoplov jer sam se plašio da bi ga netko od velikih klubova mogao preoteti sve do posljednjeg trenutka. Obećao sam mu da ravnopravno možemo konkurirati s najboljim klubovima u financijskom smislu u što se i sam uvjerio jer je dobio sva tražena jamstva i garancije, a k tome obećao sam mu i igranje u Ligi prvaka. S ovim igračkim kadrom koji imamo sada možemo i do naslova najbolje momčadi u Europi - istaknuo je Đolo.


Vassoura je peti Brazilac u MNK Nacionalu, dolazi na godinu dana što će klub stajati oko 100 tisuća eura. Pored Nenea koji je prošle sezone stigao iz lisabonskog Sportinga, u ovoj sezoni Nacional su pojačali Fernando iz Zaragoze, Diego iz Las Palasa, Vassoura iz Shakhtara i Ramos iz brazilske Cabece.
 
Unatoč fondu od pet internacionalnih igrača, Nacional u prvenstvu može računati samo na dvojicu, dok u UEFA Futsal Cupu nema ograničenje.

Koliko bi vam bilo lakše formirati momčad koja ravnopravno može konkurirati europskim velikanima da imate veću podršku HNS-a?
- Mi nemamo financijsku podršku HNS-a kao niti jedan drugi klub, ali u pravilu podrška HNS-a i ne treba biti faktor uspjeha. HNS je tu u ovim segmentima zadužen kao partner koji pomaže u svim tehničkim stvarima oko Lige prvaka, a u tom segmentu imamo odličan i profesionalan odnos.

 

Svoje dojmove prenio nam je i Vassoura.

- Igrao sam protiv Nacionala prije dvije godine u Ligi prvaka i postigao sam u toj utakmici dva gola. Mislim da je na kraju završilo 4:4, iako je Nacional vodio 4:1. Dobio sam ponudu Uprave Nacionala prije mjesec dana i odlučio da je dolazak u redove hrvatskog prvaka moj najbolji potez u ovom trenutku bez obzira na sve ostale ponude. Došao sam po tri trofeja u ovoj sezoni i po onaj europski prije svega. Sa novim predsjednikom sam i prošle godine dogovarao prelazak u Zagreb, ali mi klauzula u ugovoru nije dopuštala tu mogućnost.
 

Što znate o Hrvatskoj?

– Ne baš previše. Prije dolaska u Hrvatsku malo sam surfao internetom da vidim gdje dolazim. Bio sam neopisivo sretan kad sam vidio da je tu klima puno toplija nego u Ukrajini.

 
Mali nogomet u Brazilu iznimno je popularan sport.
- Počeo sam u Sao Paolu. A sa 19 godina otišao sam u Zaragozu gdje sam igrao prvu španjolsku ligu. Sada sam u najboljim godinama i nakon tri godine provedene u Šahtaru spreman na velike stvari s Nacionalom.

Kao poznato igračko ime u Brazilu se tijekom svakog odmora druži s malonogometnim velikanima kao što je Falcao. Riječ je o najboljem svjetskom malonogometašu s kojim Vassouru i uspoređuju.
 
- Za vrijeme odmora znamo svi skupa zaigrati mali nogomet. Na hakl znaju svratiti Kaka, Ronaldinho, Robinho...
 
 
 
 
 
Fotografija: www.nacional.hr

 

Labin Vassoura Falcao Kaka Ronaldinho Robinho MNK Nacional MNK Potpićan 98. A.B.S. 1. HMNL SD MAte Blažina