Kajkavska satirična komedija SKUPŠTINA Ljubomira Kerekeša 16. 2. 2014 u Kinu Labin

Kajkavska satirična komedija SKUPŠTINA Ljubomira Kerekeša 16. 2. 2014 u Kinu Labin

5.2.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Radnja kajkavske satirične komedije SKUPŠTINA smještena je u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor, koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Riječ je o komediji koja govori o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti. U maloj seoskoj sredini kao što je Črevo taj opće društveni problem poprima elemente satire i komike, kao što se često događa i u samom životu. Specifičnost Kerekešove SKUPŠTINE prisustvo je predstavnika romske nacionalne manjine.
"U ova šaljivo mračna vremena preuzimanja, oduzimanja i iskoristivosti vlasti govoriti o umišljaju vlasti kao veličine, isto tako i o vladanju sa predumišljanjem, vjerujem da se slažete ako kažem da je postalo smiješno. Marginalci našeg društva u nekim pokušajima vladavine nisu od jučer. Oni su naša već tradicionalna postojanost, a što je najžalosnije s vjerom da su svi svemogući. Govoriti o toj karikaturi društva nepotrebno je s dozom ozbiljnosti, zato SKUPŠTINA ima najozbiljniju namjeru vlastiti društveni marginalni cirkus predočiti gledatelju u cirkus vlasti..."
Predstava je premijerno izvedena u siječnju 2005. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu i od tada ne silazi s repertoara. Izvedena je više od 120 puta u diljem lijepe naše, a gostovala je i u Bosni i Hercegovini. Sudjelovala je i na Festivalu glumca u Vukovaru, Iloku, Županji i Vinkovcima te na festivalima Glumci u Zagvozdu (Zagvozd), Bok festival (Bjelovar), Dani karnevala (Rijeka) i varaždinskom Špancirfestu.
SKUPŠTINA je najbolja predstava, a Ljubomir Kerekeš je proglašen najboljim glumcem 3. Gumbekovih dana.

 
16.veljače u 20 sati u KINU LABIN
 
GOSTUJE GLUMAČKA DRUŽINA HISTRION
s kajkavskom satiričnom komedijom
SKUPŠTINA
Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš
Izvođači: Draško Zidar (Dragec)
Mijo Pavelko (Ivek zvani Tarzan)
Ljubomir Kerekeš (Trpimir Oršuš)
Marija Krpan (Đurđa)
Dragutin Novaković-Šarli (Đeronimo) 
 
 

Cijena ulaznice: 40,00 kn

Za umirovljenike: 20,00 kn

 

POU, PR

 

 

 

 

ljubomir kerekeš skupština komedija kajkavsko narječje zabava kino labin pučko otvoreno učilište labin