Kajin u saboru: Odluka o Plominu 3 žiteljima Labinštine

Kajin u saboru: Odluka o Plominu 3 žiteljima Labinštine

21.4.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

U raspravi o izvješću Nacionalnog odbora za praćenje pregovora, u ime Kluba zastupnika IDS-a, Damir Kajin se posebno osvrnuo na 15. poglavlje u pregovorima s EU-om, koje se bavi energetikom.

- Daj Bože da Hrvatska bude energetski neovisna. Za vrijeme Tita to smo bili, tada se nije pitalo građane Istre treba li u Plomin smjestiti termoelektranu ili ne. Danas je drugo vrijeme i možda je čak termoelektrana Plomin 3 na ugljen najbolja moguća stvar koja se može dogoditi, ali ipak mislim da bi to trebalo prepustiti na odlučivanje građanima putem referenduma, rekao je Kajin.

- Na taj referendum isključivo se trebaju javiti građani Labinštine, oni bi trebali biti ti koji bi trebali donijeti tu odluku, ne građani Buzeštine, Poreštine ili Bujštine, jer mi drugi nismo direktno zainteresirani, objasnio je zastupnik IDS-a.

U raspravi o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja Kajin je pitao: "Zašto invalidi iz Drugog svjetskog rata nisu izjednačeni s invalidima iz Domovinskog rata?" U svom izlaganju založio se za konačnu službenu objavu registra branitelja te istaknuo da je predsjednik Tuđman 1996. godine baratao brojkom od 360 tisuća hrvatskih branitelja. (D. G.)

 

te plomin termoelektrana plomin ugljen te plomin 3 energetika ekologija investicija rwe ids politika sveta nedelja politika damir kajin