Judo kup Jastrebarsko 2009: Labinjanima četiri zlata

Judo kup Jastrebarsko 2009: Labinjanima četiri zlata

1.2.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Jučer, subota 31. siječnja judaši labinskog Judo kluba „Ippon“ nastupili su na devetom međunarodnom Judo kupu "Jastrebarsko 2009" u organizaciji lokalnog Judo kluba „Jaska“. Na turniru je pod vodstvom trenerskog dvojca Muhameda Aličajića i Danijela Pizentića nastupilo jedanaest labinskih judaša i jedna judašica. Oni su osvojili po četiri zlatne i brončane te jednu srebrnu medalju.

.

U skupini mlađih dječaka rođenih 1999. godine u kategoriji do trideset osma kilograma Kristijan Jelić je bio peti.

.

U skupini dječaka i djevojčica rođenih 1997. i 1998. godine u kategoriji do trideset osma kilograma nastupilo je ukupno dvanaest judaša a među njima i trojica Labinjana: Denis Aličajić, Dino Kostadina i Toni Načinović. Sjajnim i superiornim nastupom Labinjani su osvojili prva tri mjesta. Nakon dvije uzastopne pobjede Denis Alićajić je u polufinalu pobijedio klupskog kolegu Tonija Načinovića koji je nakon toga, u borbi za treće mjesto, pobijedio judaša zagrebačkog Judo kluba „Lika“ i osvojio treće mjesto. U finalnoj borbi između klupskih kolega Aličajića i Kostadine nije bilo pobjednika, kako nakon regularnog vremena tako niti nakon nastavka od dvije minute. Shodno pravilima sudac je zbog veće aktivnosti tijekom borbe pobjedu dodijelio Alićajiću.

.

U skupini djevojčica rođenih 1997 i 1998 godine Andrea Šabanović je u kategoriji do četrdeset dva kilograma, s dvije pobjede, osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. U istoj skupini u kategoriji do pedeset dva kilograma Luka Jukopila, kojem je ovo natjecanje veliko iskustvo, osvojio je šesto mjesto, dok je Matej Mucić u kategoriji do pedesete sedam kilograma osvojio treće mjesto.

.

U skupini mlađih kadeta rođenih 1996 i 1995 godine u kategoriji do trideset osam kilograma Italo Živić je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju kao i Arian Agušaj s četiri pobjede u kategoriji do pedeset pet kilograma. Leonardo Franković i Roni Kostadina su u istoj kategoriji podijelili treće mjesto.

 

LabinSport

judo borilački sport Judo kup Jastrebarsko denis aličajić dino kostadina toni načinović danijel pizentić JK Ippon