Judo klub Ippon na Sakura kupu

Judo klub Ippon na Sakura kupu

3.4.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Dana 2.4. održan je međunarodni turnir Sakura kup pod organizacijom Judo kluba Sakura iz Svete Nedelje. Natjecanje je okupilo 821 natjecatelj iz 53 klubova, među kojima je nastupilo i 9 judaša Judo kluba Ippon Labina. U uzrasnoj skupunu U10 nastupili: su Kali Fiamengo u kategoriji -32 kilograma koja je nakon tri odlično odrađene borbe zauzela sedmo mjesto. Do 36 kilograma Elena Badanjak koja uz dvije borbe zauzima peto mjesto. Do 38 kilograma nastupio je Viktor Ćorić koji je uz dobro odrađenu borbu, ali nažalost uz poraz ostao bez repasaža. Do 50 kilograma nastupio je Aleksej Marin koji je uz majstorske borbe zauzeo odlično drugo mjesto. Za Elenu i Viktora ovo je bio ujedino i prvi turnir na kojem su nastupili.

U uzrasnoj skupini U14 nastupili su: Alby Vladimir Škopac do 38 kilograma koji je nakon dvije borbe poražen u repasažu. Do 46 kilograma nastupio je Bartol Banišić koji je u konkurenciji od 22 natjecatelja odradio odličnu borbu ali je nažalost ostao bez repasaža. Do 48 kilograma nastupila je Luna Zahtila koja je nakon dvije borbe poražena u repasažu.

U uzrasnoj skupini U16 nastupili su: Alby Vladimir Škopac koji je ponovno nastupio ali ovoga puta u starijoj uzrasnoj skupini do 38 kilograma nakon dvije borbe zauzeo je drugo mjesto. Do 48 kilograma nastupila je Alison Bohnke koja je odradila dvije odlične borbe, ali je nažalost poražena u borbi za broncu te je zauzela peto mjesto. Do 66 kilograma nastupio je Sabalić Roko koji je nakon četiri odlično odrađene borbe poražen u borbi za broncu te na posljetku zauzima peto mjesto.

Može se reći kako je ovo jedan od većih turnira uopće na našim prostorima, te samim time koliki je broj natjecatelja okupio govori o konkurenciji koju su naši natjecatelji imali. Iskustvo i znanje se stječe upravo na ovako velikim turnirima, te nas u skorije vrijeme očekuje još velikih natjecanja.

Natjecatelje su vodili: Vedran Pizentić i Eric Zahtila

Judo klub se ovim putem želi zahvaliti svima koji podržavaju rad ali i širenje judo sporta, posebice našim judašima i njihovim roditeljima. Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u treniranje juda te da nas potraže na: judoklubippon.hr te na našem facebooku.

JK Ippon

jk ippon judo labin sakura kuo sveta nedelja