Božić u Labinu
LC na Instagramu

Još jedan “glazbeni” tjedan LAR-a: Vrući ritmovi Brazila i Susret klapa

Još jedan “glazbeni” tjedan LAR-a: Vrući ritmovi Brazila i Susret klapa

26.7.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Svakako najveći događaj - i najiščekivanija vijest ovog četvrtog "COOLturnog" tjedna novi je datum održavanja labinskog Susreta klapa. Spektakl mediteranske pjesme održat će se u nedjelju 31. srpnja od 21:00 sati, a od najavljenih izvođača nastupit će svi izuzev klape Intrade, koju je labinska publika već slušala na prošlogodišnjoj Petrovi. Prema riječima organizatora, sve kupljene ulaznice i dalje vrijede, a vremenska je prognoza (za sada) povoljna!

 

Tjedan je, naravno, započeo "đirom" po otvorenim atelierima labinskog starog grada, a vrata kreativaca biti će otvorena i u srijedu od 11 do 13 sati. Nešto drugačiji "đir" već je uobičajen utorkom u 21:30, kada turisti kreću u noćni razgled starogradske jezgre. U labinskoj Gradskoj galeriji traje izložba Slavice Marin, a mlada umjetnica Nicol Načinović svoje radove prezentira u crkvici Sv. Stjepana.

 

Glazbena događanja kreću u četvrtak 28. srpnja, kada će od 20 sati cijeli Titov trg plesati u ritmovima salse, sambe i latinoameričkih melodija. "Brazilian Night in Labin" donosi Zumba radionicu, plesni show, Capoiera plesače i live latino bend.

 

Istoga je dana na program ijedan od koncerata iz ciklusa Klasično ljeto. U labinskoj župnoj crkvi od 21:00 sati nastupa Giocoso String Quartet, u sastavu Sebastian Casleanu - violina, Teofil Iustinian Todica - violina, Adrian Stanciu - viola, Bas Jongen - violončelo.

 

Već najavljeni Susret klapa zaključit će još jedan tjedan Ljeta u bojama COOLTURE, a kao "celuloidni" dodatak mahom glazbenom tjednu, u petak 29.07. u 21:30 na Špini će se održati još jedna filmska večer, tzv. "Shpeen-off" prošlog tjedna održanog festivala dokumentaraca Shpeena Dox. Riječ je o programu koji počinje nizom kratkometražnih "eko" filmova, koje donosi suradnja s nizozemskim Solarnim kinom, a u 22:00 kreće projekcija njemačkog dugometražnog glazbenog dokumentarca "Sonita".

 

 

PR

 

 

 

 

labin art republika lar zabava susret klapa brazil plesačice