Još dva dana glasovanja za glazbenu nagradu Zlatna Koogla, u jednoj kategoriji nominirani i The Orange Strips

Još dva dana glasovanja za  glazbenu nagradu Zlatna Koogla, u jednoj kategoriji nominirani i The Orange Strips

20.3.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Među nominiranima je i nekoliko glazbenika iz Istre - pulska grupa The Chweger s čak četiri nominacije, zatim Livio Morosin, koji je nominiran u dvije kategorije te labinski Orange Strips s jednom nominacijom.

 

Preostala su još samo dva dana do kraja glasovanja za ovogodišnju glazbenu nagradu Zlatna Koogla 2008. koja će se iduće srijede i četvrtka održati u zagrebačkom klubu Kset. Za vaše favorite u brojnim domaćim i inozemnim kategorijama možete glasati na internetskoj stranici www.zlatnakoogla.com. Iz organizacijskog odbora nagrade kažu da je dosad zabilježeno oko 30.000 glasova.


Ovih dana objavljena su i imena izvođača koji će nastupiti na dodjeli nagrada. Tako će prvog dana dodjele nagrada, 26. ožujka, TBF, po prvi put, nastupiti u »unplugged« verziji. Nastup će nastaviti i narednog dana, a pridružit će im se Hladno pivo, Urban, Vava i Veliki treći s posebnim gostom na bubnjevima, te Pavel, The Chweger, Bebe na vole, Ante Perković i drugi.


Podsjetimo, među nominiranima je i nekoliko glazbenika iz Istre - pulska grupa The Chweger s čak četiri nominacije, zatim Livio Morosin, koji je nominiran u dvije kategorije te labinski Orange Strips s jednom nominacijom. Među nominiranima je i Franci Blašković, međutim on je odbio nominaciju i za naš list nedavno izjavio da smatra »da ta nominacija šteti ugledu i iskrivljuje sliku onoga za što se zalažem, kao i onoga što radim. Sa svijetom šoubiznisa nemam nikakvih veza ni kontakata, niti ih želim«. Nominiran je još jedna Istranin, i to Tony Cetinski, ali u neslavnoj kategoriji najdosadnijeg izvođača godine.


Žestoka će se borba voditi u kategoriji albuma godine, gdje su nominirani »Knjiga žalbe« Hladnog piva, »Na zapadu« povratničkih Jinxa, »Galerija Tutnplok« TBF-a, »The Chweger« The Chwegera i Livio Morosin s istoimenim albumom. Za duo/grupu godine bore se Hladno pivo, TBF, Jinx, The Chweger i Radikal Dub Kolektiv.


Zanimljiva je i lista nominiranih u kategoriji izvođača godine. Naime, za tu će se titulu birati između Gibonnija, Livija Morosina, Damira Urbana, Francija Blaškovića i Aljoše Šerića Pavela. Za izvođačicu godine su, pak, nominirane Dunja Knebl, Jana Valdevit, Ivanka Mazurkijević, Zrinka Kušević i Ivana Starčević.


Pulski The Chwegeri i labinski Orange Stripsi konkuriraju u kategoriji novog izvođača godine. U toj su kategoriji još i Dječaci, Quasarr, Bebe na vole, Ante Perković, Pavel, Ljute bebe, Studio Frendo i Kristijan Beluhan.
Među brojnim kategorijama treba spomenuti i onu za producenta godine u kojoj su nominirani Edi Cukerić za albume The Chwegera i Goribora, zatim Dalibor Grubačević za album Miroslava Evačića i Čardaš Bluesa, Dragan Lukić za rad na TBF-ovom materijalu, Coco Mosquito za album Jinxa te Denis Mujadžić za album Hladnog piva.


Osim nominacija za domaće izvođače, tu su i kategorije za inozemne glazbenike. U konkurenciji su Alicia Keys, Radiohead, White Stripes, Kings of Leon, Bruce Springsteen i drugi.
Novost ove godine je kompilacija nominiranih izvođača i pobjednika Zlatne Koogle 2008. pod nazivom »Online!!!« koja je biti objavljena isključivo na internetu, za besplatan download.

Najdosadniji izvođači godine

Kao i uvijek, odabrani su i finalisti u kategorijama najdosadnijeg albuma, pjesme, izvođača, benda… A među favoritima su, između ostalih, Sandi Cenov, Shorty, Luka Nižetić, Jacques Houdek, Vanna, Nina Badrić, Cubismo, Antonija Šola.

 

Glasanje počelo 01. Ožujka 2008. na službenim stranicama Zlatne koogle na web adresi: www.zlatnakoogla.com ,

 

točnije na sljedećem linku za glasanje.

 

The Orange Strips glasanje online zlatna koogla