JK Kvarner nastupio na 16. Kupu Lošinja

JK Kvarner nastupio na 16. Kupu Lošinja

10.11.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od petka 7. do nedjelje 9. studenog, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, boravili su u Malom Lošinju gdje su učestvovali na regati "16. Kup Lošinja" za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Jugo. Na drugu izbornu regatu nove sezone 2014./2015. odazvalo se 93 jedriličarki i jedriličara koji se natječu za ulazak u najboljih 10 do kraja svibnja iduće godine.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali David Medančić, Matej Skočibušić, Paola Miletić, Tajana Filipaš, Emanuel Skočibušić, Viktor Kulić Golja, Goran Šime Stipanov i Anteo Šumberac.

U tri dana koliko je trajala regata, ukupno je odjedreno 5 plovova. U petak, prvi dan regate flota nije izašla na more zbog olujnog juga i jake kiše. Drugog dana su se meteo uvjeti prilično popravili te su odjedrena tri plova, uz više ponavljanja starta i crnu zastavu. Prosječan val bio je visine jednog metra a puhalo je jugo od 8-17 čvorova, smjer je varirao i preko 20 stupnjeva. Zadnjeg dana vjetar je bio slab, jačine od 4-8 čvorova, istočnog i južnog smjera, koji je u početku mijenjao smjer i preko 60 stupnjeva, a situaciju je dodatno komplicirao jaki kurenat sa sjevera kontra vjetra. Takvi uvjeti otežali su regatnom odboru postavljanje polja, medjutim ipak su na vrijeme odjedrena dodatna dva plova. 

Najbolji plasman, od jedriličara JK Kvarner, ostvario je David Medančić koji je zauzeo 12. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 3. mjestu u četvrtom plovu. Matej Skočibušić osvojio je odlično drugo mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina i zauzeo 41. mjesto u ukupnom poretku. Paola Miletić u ukupnom poretku je zauzela 49., Tajana Filipaš 50., Emanuel Skočibušić 58. (5. mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina), Viktor Kulić Golja 67., Goran Šime Stipanov 69. i Anteo Šumberac 72. mjesto.
 
JK Kvarner 

Najbolji na ovogodišnjem 16. Kup Lošinja bio je Tin Gmitrović (JK Clivo, Pomer) ispred prošlogodišnjeg pobjednika Leona Kljuša (JD Val, Crikvenica) i Sare Muješić (JK Vega, Pula) na trećem mjestu koja je ujedno i najbolja djevojka. 
 
JK Kvarner 
JK Kvarner 

Fotografije: Denis Saganić

jk kvarner rabac mali lošinj optimist jk jugo