JK Kvarner na regati Kup Rovinja i Memorijalu Aldo Prodan

JK Kvarner na regati Kup Rovinja i Memorijalu Aldo Prodan

19.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od 17. do 18. ožujka, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner sudjelovali su na regati Kup Rovinja i Memorijal Aldo Prodan u organizaciji domaćeg jedriličarskog kluba Maestral. Na 11. izdanje regate odazvalo se ukupno 72 jedriličara i jedriličarki, 60 u klasi Optimist, 8 u klasi Laser 4.7 i 4 u klasi Laser Radial.

Jedriličarski klub Kvarner u pratnji trenera Vlade Matijevića i Nenada Borića predstavljali su Manola Miletić, Dorian Čekada, Alessia Juričić, Filip Smoković, Eugen Kulić Golja, Diego Merlin, Laura Batelić, Andrea Batelić i Iskra Sinković u klasi Optimist, Viktor Kulić Golja u klasi Laser 4.7 i Inga Kos u klasi Laser Radial.

Kroz dva dana ukupno je odjedreno tri plova za sve klase. Prvog dana regatni odbor je pozvao flotu na more medjutim nedugo nakon starta za Laser Radiale vjetar se povukao. Drugog dana održano je tri plova. U najbrojnijoj klasi Optimist Manola Miletić zauzela je 24. mjesto u ukupnom poretku sa najboljim ulaskom u cilj na 21. mjestu u prvom plovu. Dorian Čekada je zauzeo 32., Alessia Juričić 42., Filip Smoković 43. i Eugen Kulić Golja 44. mjesto. Svoju prve plovove uspješno su završili Laura Batelić i Diego Merlin koji su u konačnici zauzeli 46. i 47. mjesto. Andrea Batelić i Iskra Sinković nisu učestvovali na regati drugog dana. U klasi Laser Radial, Inga Kos je zauzela 4. mjesto u ukupnom poretku. U klasi Laser 4.7, Viktor Kulić Golja je zauzeo 6. mjesto.

jk kvarner sport regata jedrenje