JK Kvarner na Prvenstvu Hrvatske za klasu Optimist

JK Kvarner na Prvenstvu Hrvatske za klasu Optimist

26.6.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od nedjelje 17. do petka 22. lipnja, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, učestvovali su na regati Prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist koja se održala u Crikvenici u organizaciji jedriličarskog društva Val Crikvenica. Prva četiri dana na rasporedu je bilo flotno natjecanje te ostala dva dana ekipni dio. Na regatu se odazvalo 156 jedriličara i jedriličarki iz cijele Hrvatske.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, David Medančić, Paola Miletić, Viktor Kulić Golja, Antonio Milevoj, Enrico Kos i Goran Šime Stipanov.

Nažalost, šta se tiče flotnog dijela prvenstva, nije bilo sreće s vremenskim uvjetima. U četiri dana nije odjedren nijedan plov zbog nedostatka vjetra. U nekoliko navrata flota je startala međutim nije uspjela odjedriti niti jedan plov do kraja. Više sreće bilo je posljednja dva dana prvenstva, rezervirana za ekipni dio natjecanja.

Za razliku od flotne regate kada se svaki jedriličar natječe kao pojedinac, u ekipnim regatama natječe se ekipa jednog kluba protiv ekipe drugog kluba, svaka ekipa sastoji se od 4 jedriličara. Regate su vremenski puno kraće u odnosu na flotne, u prosjeku traju oko 15 minuta. U ekipnom djelu PH za klasu Optimist sudjelovalo je 15 klubova.

Za Jedriličarski klub Kvarner ovo je bilo prvo iskustvo sudjelovanja u ekipnim regatama u klasi Optimist. Ekipa u sastavu Leon Kalac, David Medančić, Paola Miletić i Antonio Milevoj, kroz dva dana i odjedrenih 14 plovova izborila je jednu pobjedu čime se plasirala na 15. mjesto u ukupnom plasmanu.

"Nažalost nije bilo sreće s vjetrom u flotnom djelu prvenstva tako da smo vrijeme iskoristili za kupanje i zabavu. Šta se tiče ekipnog, ovo nam je prvi put da sudjelujemo na ekipnim regatama tako da nismo imali neka veća očekivanja u rezultatskom smislu već smo htjeli skupiti iskustva za dalje. Iako smo u još nekoliko regata možda mogli izboriti pobjedu sve u svemu smo zadovoljni." komentirao je trener Ivica Matijević.

 

JK Kvarner Rabac, PR

 

 

jk kvarner jedrenje jedriličarstvo regata