JK Kvarner na Ekipnom prvenstvu RH za klasu Optimist i Otvorenom prvenstvu RH za kadete u klasama Optimist, Laser 4.7, Techno 293 i 420

JK Kvarner na Ekipnom prvenstvu RH za klasu Optimist i Otvorenom prvenstvu RH za kadete u klasama Optimist, Laser 4.7, Techno 293 i 420

8.9.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od 31. kolovoza do 6. rujna, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, boravili su u Zadru gdje su učestvovali na dvije regate, Ekipnom prvenstvu Hrvatske za klasu Optimist te Otvorenom prvenstvu Hrvatske za kadete u klasama Optimist, Laser 4.7, Techno 293 i 420 u organizaciji jedriličarskog kluba Uskok i Hrvatskog jedriličarskog saveza. Nakon odrađenih službenih prijava i premjeravanja, prva dva dana jedrilo se ekipno PH za klasu Optmist, a od srijede do subote pojedinačno ili flotno PH. Na regatu se odazvalo 210 jedriličara i jedriličarki iz cijele Hrvatske: 162 Optimista, 27 Lasera 4.7, 9 Techno 293 i 6 420.

Jedriličarski klub Kvarner u klasi Optimist predstavljali su David Medančić, Paola Miletić, Emanuel Skočibušić, Matej Skočibušić, Anteo Šumberac, Viktor Kulić Golja, Goran Stipanov i Tajana Filipaš, a u klasi Laser 4.7 Antonio Milevoj i Leon Kalac u pratnji trenera Ivice i Vlade Matijevića.

Na ekipnom prvenstvu Hrvatske za klasu Optimist sudjelovalo je 14 najboljih klubova Hrvatske. Ekipa JK Kvarner nastupala je u sastavu David Medančić, Paola Miletić, Matej Skočibušić, Emanuel Skočibušić i Tajana Filipaš kao pričuva. Prvog dana ekipe su podjeljene u dvije grupe jedrile po sistemu svatko sa svakim za prolaz u polufinale. Ekipa JK Kvarner nažalost nije uspjela ostvariti pobjedu protiv ostalih ekipa u grupi i izboriti daljnji dio natjecanja. Iz Grupe A polufinale je izborila ekipa JK Vega i JK Opatija a iz Grupe B, JK Split i JD Val. Drugog dana, u polufinalu s dva nula JK Split je pobijedio JK Opatiju, a JK Vega JD Val. U finalu je Split s dva nula bio bolji od JK Vege, a JD Val je s dva jedan svladao JK Opatiju za treće mjesto.

Idućeg dana započelo je Otvoreno prvenstvo Hrvatske za kadete u klasama Optimist, Laser 4.7, Techno 293 i 420. Od samog početka flota jedriličarki i jedrilačara imala je velikih poteškoća s vjetrom kroz sva četiri dana prvenstva tako da je ukupno za klase Laser 4.7, Techno 293 i 420 odjedreno pet plovova. Antonio Milevoj zauzeo je 4. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 2. mjestu u prvom plovu, do zadnjeg dana Antonio je bio na 3. mjestu medjutim dva peta mjesta posljednjeg dana nisu bila dovoljna za broncu. Leon Kalac zauzeo je 10. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 9. mjestu u petom plovu. Klasa Optimist je uspjela odjedriti tek dva plova koja nisu bila dovoljna da bi prvenstvo bilo valjano.

Prvak Hrvatske u Laseru 4.7 je Alex Kolić (JK Vega) ispred Stipe Gašpića (JK Split) na drugom mjestu i Svena Stevanovića (JK Maestral) na trećem mjestu, prvakinja u istoj klasi je Mia Kazoti. U klasi Techno 293 vrlo uvjerljiva je bila Martina Jerman, a u 420 zlato su uzeli Val Đurović i Gašpar Perić.

Fotografije: Nikola Šiško

 

JK Kvarner, Rabac

 

 

David Medančić

 

 

Antonio Milevoj

 

 

 

 

jk kvarner jk kvarner rabac regata jedrenje klasa optimist optimist