JK Kvarner na 25. izdanju regate Kvarner kup za klasu optimist u Opatiji

JK Kvarner na 25. izdanju regate Kvarner kup za klasu optimist u Opatiji

25.2.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Proteklog vikenda, od petka 22. do nedjelje 24. travnja natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, učestvovali su na 25. izdanju regate Karneval Kup za klasu Optimist koja se održala u Opatiji. Na regatu se odazvalo 64 natjecatelja iz Slovačke, Italije i Hrvatske.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Manola Miletić, Andrea Batelić, Diego Merlin i Filip Smoković u pratnji trenera Vlade Matijevića.

Nakon prvoga dana i totalne bonace, drugoga dana, u subotu, zapuhala je olujna, na momente i orkanska bura, sa udarima vjetra preko 35 čv. Organizator JK Opatija odlučio je radi sigurnosti takmičara ne izlaziti na more. U popodnevnim satima izašlo se na regatno polje, no zbog promijenjivosti smjera vjetra nije bilo moguće dati start regate, zbog čega se takmičare vratilo na obalu. Zadnjega dana u nedjelju Eol je nagradio organizatore i njihov trud pa su održana tri jedrenja po krasnom zapadnjaku snage od 5 do 14 čv. Sa tri odjedrena plova, regata je važeća i boduje se za kvalifikacijsku rang listu sjever.

Manola Miletić je zauzela 23. mjesto u ukupnom poretku sa najboljim ulaskom u cilj na 20. mjestu u prvom plovu. Andrea Batelić zauzeo je 28., Diego Merlin 44. i Filip Smoković 48. mjesto u ukupnom poretku.


JK Kvarner

sport jk kvarner regata karneval kup manola miletić sportovi na vodi klasa optimist andrea batelić filip smoković