JK Kvarner iz Rapca sudjelovali na Regati Sv. Dujma u Splitu i Regati Grada Umaga

JK Kvarner iz Rapca sudjelovali na Regati Sv. Dujma u Splitu i Regati Grada Umaga

7.5.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od petka 4. do nedjelje 6. svibnja, Leon Kalac i David Medančić, trenutno najuspješniji natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, boravili su ponovo u Splitu gdje su učestvovali na regati Sv. Dujma za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Mornar. Na petu kriterijsku regatu ove sezone odazvalo se 148 jedriličara koji su jedrili podjeljeni u 2 grupe.

U petak, na regatnom polju ispred Splita jedrilo se po maestralu jačine 15 do 20 čv te je flota prvog dana uspješno odradila zadanih tri plova. Drugog dana odrađen je tek jedan plov, vjetar je mješao po tramontani i maestralu jačine od 12 do 15 čv. Zadnjeg, trećeg dana, odjedrena su dva plova po jugu - jugozapadnjaku jačine 10 do 15 čv.

Nakon 6 odjedrenih plovova Leon Kalac zauzeo je 22. mjesto u ukupnom poretku. Najbolje ulaze u cilj imao je u drugom i petom plovu kada je ušao  u cilj na 7. mjestu. David Medančić zauzeo je 30. mjesto u ukupnom poretku te pokal za odlično 3. mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina. Njegov najbolji ulaz u cilj bio je na 4. mjestu u drugom plovu.

Ostali natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner vratili su se s regate u Umagu s dva pokala i dve medalje. Naime, proteklog vikenda, od subote 5. do nedjelje 6. svibnja, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su i na regati Grada Umaga za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Histria iz Umaga. Na regatu se odazvalo 24 jedriličara iz pretežno istarskih klubova.

Na regati Grada Umaga, jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Antonio Milevoj, Paola Miletić, Enrico Kos, Goran Šime Stipanov i Viktor Kulić Golja.

U subotu, prvi dan jedrilo se po jugozapadnjaku od 15 do 25 čv te su odrađena 4 plova. Drugog dana, zbog prognoze koja je predviđala još jače jugo s mogućim neverinima, regatni odbor odlučio je da flota ne izlazi na more te su rezultati od prvog dana postali konačni.

Antonio Milevoj zauzeo je u ukupnom poretku 5. mjesto i osvojio pokal za 3. mjesto u konkurenciji dječaka iznad 12 godina. Paola Miletić zauzela je 6. mjesto u ukupnom poretku te osvojila po jedan pokal i medalju, pokal za 2. mjesto u konkurenciji djevojčica do 12 godina i medalju za 1. mjesto u konkurenciji djevojčica za Mini Kup Istarske županije. Nakon 4. mjeseca izbivanja s regatnog polja, zbog loma ruke, dobrim jedrenjem na prvoj regati ove sezone, vratio se Enrico Kos zauzevši 15. mjesto u ukupnom poretku i 4. mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina, pokal za 3. mjesto mu je izmakao za samo 3 boda. U ukupnom poretku odmah poslije njega na 16. mjestu i 5. mjestu u konkurenciji dječaka do 12 godina bio je Goran Šime Stipanov. Viktor Kulić Golja zauzeo je 18. mjesto u ukupnom poretku i 7. mjesto u kategoriji djeƒçaka do 12 godina te je osvojio medalju za 1. mjesto u konkurenciji dječaka za Mini Kup Istarske županije.

 

Luka Sinković, JK Kvarner Rabac

 

regata jedrenje jk kvarner rabac optimist david medancic leon kalac