JK Kvarner iz Rapca na Otvorenoom prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase

JK Kvarner iz Rapca na Otvorenoom prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase

27.10.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od srijede 22. do nedjelje 26. listopada, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, Leon Kalac i Antonio Milevoj učestvovali su na regati Otvoreno prvenstvo Hrvatske za seniore i juniore u olimpijskim klasama koje se održalo u Zadru u organizaciji Hrvatskog jedriličarskog saveza i jedriličarskog kluba Uskok.

 

Ova regata je inače jedina ili rijetka prilika da na domaćim regatnim poljima imamo priliku vidjeti najbolje hrvatske jedriličare, osvajače svjetskih i europskih medalja i vodeće jedriličare svijeta u olimpijskim disciplinama kao što su Tonči Stipanović, Ivan Kljaković Gašpić, Šime Fantela i Igora Marenić, Tina Mihelić.

Hrvatski jedriličarski savez po prvi put je odlučio spojiti seniorsko i juniorsko prvenstvo, tako da je na regati učestvovalo ukupno više od 130 natjecatelja iz šest zemalja svijeta u čak devet disciplina, pet seniorskih i četiri juniorske. Zbog nedovoljnog broja prijavljenih prvenstvo je otkazano za 49er, 49erFX, RS:X i Nacru 17. Jedrilo se u klasama Finn, Laser, Laser Radial, Laser Radial (juniori), Laser 4.7, 420, 470, Techno 293 i Zvijezdi.

Nakon četiri dana klasa Laser 4.7 odjedrila je ukupno četiri plova u vrlo nezgodnim i zahtjevnim vremenskim prilikama na regatnom polju. Leon Kalac je nakon odbacivanja najlošijeg plova u ukuppnom poretku zauzeo 17. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 9. mjestu u drugom plovu. Antonio Milevoj zauzeo je 20. mjesto.

U klasi Laser 4.7 pobijedila je Rene Starić (JK Maestral), ispred Marka Žužića (SD Vihor) i Svena Stevanovića (JK Maestral). Ostale rezultate možete pogledati na http://www.hjs.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=4492&Itemid=1.

 

 

PR

 

 

 

jedrenje jk kvarner sportovi na vodi antonio milevoj leon kalac