Jedriličari JK Kvarnera na regati `Split 1700`

Jedriličari JK Kvarnera na regati `Split 1700`

4.5.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od petka 1. do nedjelje 3. svibnja, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner boravili su u Splitu gdje su učestvovali na regati "Split 1700."

za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Split. Na četvrtu kriterijsku regatu u proljetnom kalendaru odazvalo se 152 jedriličara.

 

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su David Medančić, Paola Miletić, Tajana Filipaš i Viktor Kulić Golja u pratnji trenerice Maje Ristić.


U petak, nakon cijelodnevnog čekanja juga, flota jedriličara i jedriličarki uspješno je odjedrila tek po jedan plov. U subotu regatni odbor je označio start drugog plova koji je kasnije prekinut zbog nedostatka vjetra. Posljednjeg dana uspješno se startalo oko 10.30 sati po levantu jačine 9 do 12 čvorova, nažalost vjetar je izdržao samo za jedan plov, treći plov je morao biti prekinut. U 14.45 sati regatni odbor je istaknuo signal "Kodeks iznad A" što je označilo kraj regate. Ukupni rezultati su obračunati sa dva jedrenja što nije dovoljno da se rezultati boduju za kriterij. 

 

Nakon dva plova rezultati jedriličara JK Kvarner su slijedeći; David Medančić je zauzeo 11. mjesto sa 3. mjestom u prvom plovu i 13. mjestom u drugom plovu. Tajana Filipaš zauzela je 36., Paola Miletić 72. i Viktor Kulić Golja 107. mjesto.

 

 

 

 

JK Kvarner

 

 

tajana filipaš jedrenje jk kvarner jk kvarner rabac regata david medančić paola miletić viktor kuljić golja sportovi na vodi