Jedan od branitelja u postupku protiv osumnjičene za ubojstvo djeteta u Puli odvjetnik je iz Labina

Jedan od branitelja u postupku protiv osumnjičene za ubojstvo djeteta u Puli odvjetnik je iz Labina

20.2.2018. // HRT // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Jučer je u Puli  je počelo suđenje Chiari Rojnić, majci koja je uz pomoć maloljetne štićenice popravnog doma ubila trogodišnjeg sina. Nakon što su ugušile trogodišnjeg dječaka, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a zatim je majka, u namjeri da oteža policijsko postupanje, pola sata poslije ponoći došla u policijsku postaju i lažno prijavila nestanak djeteta. Na kraju je Chiara priznala zločin, a 14-godišnjakinja da joj je u tome pomogla.


Sa slobode brani se 29-ogodišnji muškarac, osumnjičen za počinjenje kaznenoga djela protiv pravosuđa neprijavljivanjem počinjenja kaznenog djela. Chiara Rojnić mogla bi dobiti 40 godina zatvora što je maksimalna kazna za kazneno djelo teškog ubojstva. Maloljetnici (14) se postupak vodi prema Zakonu o maloljetnicima - može joj biti izrečena mjera smještaja u neku od odgojnih ustanova gdje može biti zadržana do 18. godine. Suđenje je zatvoreno za javnost.


Ubojstvo trogodišnjaka u Puli pokrenulo je pitanje odgovornosti institucija, i to pulskog Centra za socijalnu skrb i Doma za djecu i mladež, gdje je neko vrijeme boravila osumnjičena maloljetnica. "Istina će biti malo drukčija nego što je cijelo ovo vrijeme pisano u medijima. Činjenice će biti iznenađujuće. Postupak je tajan, a vi ste dobili podatke, pa je interesantno od koga i gdje", izjavio je prije početka suđenja odvjetnik Davor Štorga, odvjetnik Chiare Rojnić. Drugi odvjertnik je Pavle Peršić iz Labina.


Video

Foto: ilustracijaodvjetnik posao karijere chiara rojnić krimina lubojstvo pravo pravda suđenje