Javni poziv za prezentaciju u kojoj će se predstaviti projekt `Domaća web tržnica`

Javni poziv za prezentaciju u kojoj će se predstaviti projekt `Domaća web tržnica`

16.3.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U četvrtak 19.03.2015. u 18,00 sati, u Velikoj vijećnici Grada Labina dr. sc. Milan Oplanić iz Instituta za poljoprivredu i turizam, održati će prezentaciju u kojoj će predstaviti projekt “Domaća web tržnica”. Radi se o projektu koji omogućuje poljoprivrednim proizvođačima da putem interneta direktno prodaju vlastite proizvode kupcima.

Kratko objašnjenje o projektu:

“Aplikacija „Domaća Web tržnica“

 

Projekt: Organizacija sustava izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda korištenjem Internet tehnologije

Predavač: dr. sc. Milan Oplanić, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

Projekt je dio slijedećeg programa Europske unije: Program pogranične suradnje Slovenija - Hrvatska 

 

Aplikacija omogućuje poljoprivrednim proizvođačima vjerodostojno predstavljanje vlastitog gospodarstva kao i prikaz ponude vlastitih proizvoda. Putem nje proizvođači će postići bolju vidljivost od strane potencijalnih kupaca, mogu predstaviti  svoju lokaciju, ljudske potencijale, tehnologije proizvodnje i drugo. Kroz izbor odgovarajućeg načina i vremena isporuke proizvoda, te načina plaćanja, aplikacija omogućuje kvalitetno upravljanje ovim segmentom poslovanja.

 

Kupcima aplikacija omogućuje jednostavan pregled poljoprivrednih proizvoda u svom okruženju, upoznavanje sa tehnologijom proizvodnje, dogovor o vremenu i mjestu preuzimanja proizvoda i plaćanja, te kupovinu svježih sezonskih poljoprivrednih proizvoda direktno od proizvođača. Kupnjom putem aplikacije ostvaruje se optimalni odnos cijene i kvalitete poljoprivrednih proizvoda te se potiče razvoj poljoprivrede na lokalnom području.

 

Aplikacija je napravljena na način da je jednostavna za korištenje i osobama koje poznaju samo osnove interneta. Korištenje aplikacije za poljoprivredne proizvođače i kupce za vrijeme trajanja projekta je besplatno i ničim nije obvezujuće.

 

Zbog bolje organizacije molimo da prijavu izvršite pozivom na br. 099 3576 998 ili putem e-mail: info@lag-istocnaistra.hr do srijede 19.ožujka 2015.godine.

Prezentacija je besplatna za sve sudionike.

 

PR

 

 

lag lag istočna istra domaća web tržnica tržnica web tržnica milan oplanić