Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora i subvencija za razvoj poduzetništva Grada Labina u 2015. godini

Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora i subvencija za razvoj poduzetništva Grada Labina u 2015. godini

14.1.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Gradonačelnik Grada Labina uputio je danas Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora i subvencija za razvoj poduzetništva Grada Labina u 2015. godini.

 

Cjeloviti tekst Javnog poziva zajedno sa uvjetima, kriterijima i potrebnom dokumentacijom za ostvarivanje prava na potpore i subvencije nalazi se ovdje.

 

Prezentacija Javnog poziva poduzetnicima za dodjelu potpora i subvencija za razvoj poduzetništva Grada Labina u 2015. godini održat će se u ponedjeljak, 19. siječnja u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin s početkom u 17 sati.

 

Nepovratna sredstva u vidu potpora i subvencija dodijeljivat će se kroz tri mjere:
1. Potpora za početnike registrirane nakon 30.6.2014. i sa najmanje jednom (samo)zaposlenom osobom do 7.000 kn (bez PDV-a) – za troškove nastale u fazi pokretanja gospodarske aktivnosti, odnosno za:  nabavu opreme, alata, inventara i zaštitnih sredstava, uređenje poslovnog prostora, troškova nastale prilikom izrade planova i studija (poslovni plan, marketing plan, investicijska studija, studija utjecaja na okoliš i slično), ishođenje dokumentacije potrebne za odobravanje poticajnih kredita za poslovanje i drugih poticajnih sredstava (troškovi javnog bilježnika, troškovi procjene vrijednosti nekretnina, troškovi sudskih vještaka, troškovi projektno-tehnološke dokumentacije te ishođenja raznih dozvola), potrebnu izobrazbu uz osnovnu djelatnost, informatičko obrazovanje, te izradu mrežne stranice i vizualnog identiteta. Porez na dodanu vrijednost (PDV) te sve zakonom regulirane pristojbe nisu prihvatljiv trošak.
2. Subvencioniranje troškova stručnog osposobljavanja i usavršavanja zaposlenika poticaj je poduzetnicima na usavršavanje zaposlenika radi postizanja konkurentne prednosti i zadržavanje stručne osposobljenosti zaposlenika. Odnosi se na stručno osposobljavanje i usavršavanje zaposlenika potrebnih za obavljanje osnovne djelatnosti poduzetnika ili na stručno osposobljavanje i usavršavanje zaposlenika koje su zakonom propisane. Subvencije će se dodjeljivat za troškove formalnog oblika obrazovanja te stručnog osposobljavanja za rad u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 2.500,00 kuna po poduzetniku
3. Subvencije za troškove nabave opreme i inventara u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 5.000,00 kuna po poduzetniku.

 

Ukupna financijska sredstva koja će biti dodijeljena kroz tri mjere potpora i subvencija u 2015. godini iznose 400.000,00 kuna.

 

 

poduzetništvo profit potpore firma trgovačko društvo