Japanski hit film `Djeca - vukovi` ovog vikenda u Kinu Labin

Japanski hit film  `Djeca -  vukovi` ovog vikenda u Kinu Labin

19.11.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Dugoočekivani japanski hit-film "Djeca-vukovi", dobitnik brojnih nagrada na inozemnim festivalima i apsolutni miljenik publike diljem svijeta i službeno je došao u hrvatska kina. Ljubitelji sedme umjetnosti iz Labina film će imati priliku pogledati među prvima u Hrvatskoj.

 

 

Komentari publike mahom identični - svi jedva čekaju premijeru filma!

 

Da je film velika želja domaće publike osim kina koja su prepoznala njegovu kvaliteta pokazuju i komentari sa službene Facebook stranice "Djece-vukova". Osim što je u vrlo kratkom roku stranica skupila poveći broj obožavatelja isti sa nestrpljenjem komentiraju svaku novu objavu, a suglasni su u jednom - film će gledati u svom digitalnom kinu.

 

"Volim gledati anime :) ovo je isto jedan od dobrih, volio bih pogledati" - navodi Ivan iz Zagreba, dok simpatična Mirna piše "sad znam kako ću proslaviti rođendan". Pet prijatelja okupljenih u neformalnu organizaciju Asian Explosion koji su imali prilike pogledati film na ovogodišnjem Animafestu između ostalog ističu sljedeće: "Predobar, preporučujemo svim uzrastima, posebno tinejdžerima, studentima i odraslima, priča nije samo za najmlađe, veoma je zanimljiva i puna srca."

 

Osim društvenih mreža komentari obožavatelja preplavili su i hrvatske portale. Tako sa stranice specijaliziranog filmskog portala Moj-Film.hr izdvajamo komentar čitateljice pod nadimkom Sookie: "Jedan od najljepših anime-a koje sam gledala :)) Preporuke! :)".

 

  

Tema filma je univerzalna i savršena za svaku životnu prigodu

 

Doista, kada je radio film proslavljeni japanski redatelj Mamoru Hosoda rukovodio se upravo činjenicom da je tema koju obrađuje univerzalna za gledatelje u cijelom svijetu i savršena za svaku životnu prigodu.

 

- Napravio sam film o nečemu čemu se divim i što želim iskusiti - rekao je Hosoda prilikom predstavljanja filma, pri tome misleći na roditeljstvo, te dodao kako je imao namjeru prikazati dvoje djece koji traže smisao života i njihovu majku koji ih pri tome podržava, dok svi zajedno pri tome proživljavaju neočekivane, često tužne i opasne, životne situacije.

 

- Čovjek-vuk je okrenuo leđa društvu i pokušava ne privlačiti previše pozornosti na sebe. Nije

se pokazivao, ali je ipak bio "cool" i atraktivan! - opisao je Hosoda lik Čovjeka-vuka, zadnjeg preživjelog pripadnika svoje vrste. Zadnjeg dok se nije dogodila ljubav između njega i glavne protagonistice Hane, plod koje su djeca Ame i Yuki, također sa karakteristikama ljudi i vukova.

 

"Djeca-vukovi" su vrhunsko dostignuće današnje animacije

 

 

Osim same radnje koja će gledatelja držati prikovanog za sjedalo cijelo vrijeme trajanja ovog, nešto manje od dva sata dugog, uratka, "Djeca-vukovi" po prvi donose i neke tehničke novosti.

 

Digitalna tehnologija se više ili manje koristi u današnjoj animaciji, ali ovaj film je za razliku od ostalih takvih djela imao drukčiji pristup. "djeca-vukovi" kombinacija su 2D-animacije po kojoj je Japan poznat i nove, računalne, tehnologije. Tehnika ručnog izrezivanja pozadine i likova te njihove predivne rekonstrukcije - karakteristika je japanske animacije i tehnika hvaljena diljem svijeta a koja je u punoj mjeri korištena tijekom izrade ovog filma. Nije pretjerano reći kako je to jedno od najboljih ostvarenja animacije u današnje vrijeme. 

 

Naravno, tu je i glazba koju je skladao svjetski poznati umjetnik Takagi Masakatsu, a koja će gledatelje ostaviti bez daha.

 

 

O distributeru - Radar d.o.o.

 

Radar d.o.o. iz Karlovca bavi se svim vrstama multimedijalnih djelatnosti, a brojne reference zadovoljnih partnera iz filmske branše (Animafest, Four River Film Festival itd.) potaknule su tvrtku Radar da u svoju ponudu uvrsti i distribuciju filmskih naslova.

 

Kino Labin:

22. i 23. 11. Petak i Subota  u 19,oo sati  

 

zabava kino labin anime djeca vukovi